Μια «συζήτηση» για την πολιτική και για την πάλη των δύο φύλων, με αφορμή τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη επιχειρεί και ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, με το ανέβασμα της παράστασης του μεγάλου σατυρικού ποιητή, σε απόδοση κειμένου Βασίλη Μαυρογεωργίου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων στις 3 και 4 Αυγούστου. Ερμηνεύουν οι: Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Παντελής Δεντάκης, Νίκος Καρδώνης, Στράτος Χρήστου, Γεωργία Γεωργόνη.
Λίγα λόγια:
Μεταμφιεσμένες σε άντρες, στην Εκκλησία του Δήμου, οι γυναίκες πετυχαίνουν να δοθεί σε αυτές η εξουσία. Τελευταία «πράξη ελπίδας» για να σωθεί η πόλη από το ναυάγιο. Πράξη που θα αλλάξει τη ζωή και των μη προνομιούχων οι οποίοι θα αποκτήσουν ίσα δικαιώματα σε όλα, ακόμη και στον έρωτα, αφού η φύση χρειάζεται να διορθωθεί με την παρέμβαση του νόμου. Κάπως έτσι, οι «γριές» και οι «άσχημες» κερδίζουν επίσης το δικαίωμα στην... ευτυχία.
Χαρίζοντας πάντα το γέλιο, ο διαχρονικός Αριστοφάνης αντιδρά στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της εποχής του, χωρίς να κάνει σαφή τα συναισθήματα του για το γυναικείο φύλο.

Υπόλοιποι συντελεστές:

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνικά - Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφίες: Αγγελική Στελλάτου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπύρος Πίτσος
Δραματολόγος: Μαρία Παπαλέξη
Μουσική διδασκαλία: Θανάσης Αποστολόπουλος
Χορός:
Μαίρη Σαουσοπούλου
Ντίνη Ρέντη
Πολυξένη Ακλίδη
Ειρήνη Γεωργαλάκη
Μαρία Γεωργιάδου
Γεωργία Γεωργόνη
Άντρη Θεοδότου
Κατερίνα Μαούτσου
Σωτηρία Ρουβολή
Ειρήνη Φαναριώτη
Έλενα Χατζηαυξέντη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ Φιλίππων και την παράσταση, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του θεσμού.

Πηγή: ert.gr