current views are: 1

31 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση16:25

Στο «σφυρί» το αρχείο του Ωνάση

Στο «σφυρί» βγαίνει το προσωπικό αρχείο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Δημοσίευση 16:25’
αρθρο-newpost

Στο «σφυρί» βγαίνει το προσωπικό αρχείο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Στο «σφυρί» βγαίνει το προσωπικό αρχείο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Στα μέσα της δεκαετίας του ‘ 70 η αδερφή του τότε ισχυρού αυτού άνδρα, Άρτεμης Γαρυφαλίδου γνώρισε το σκηνοθέτη Βασίλη Μάρο και του αποκάλυψε όσα δεν είχε πει ποτέ σε κανέναν. Του είπε όλη την ιστορία των Ωνάση on camera. Πρόκειται για ένα υλικό ανεκτίμητης αξίας.

Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν στο Σκορπιό. Το υλικό αυτό, μετά το θάνατον, πέρασε στα χέρια του γιου του Βασίλη, Νίκου Μάρου, ο οποίος αποφάσισε να το δημοπρατήσει και να μπορέσει έτσι να γίνει το όνειρο του πατέρα του πραγματικότητα. Να γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ που όπως έλεγε ο Βασίλης Μάρος θα είναι μια πολύ τραγική και αληθινή ιστορία.

Όπως όλα τα ντοκιμαντέρ, πρέπει κανείς να ξεκινήσει με κάτι δυνατό, να κατεβάσει την ένταση και να την ανεβάσει στη μέση και στο τέλος. Ο Νίκος Μάρος ρώτησε τον πατέρα του πως σχεδίαζε να ξεκινήσει την ταινία. «Με ένα πλάνο της Άρτεμης, να κάθεται στο Σκορπιό στο πεζούλι και να λέει: «Τώρα που με βλέπετε να σας μιλάω εγώ δεν ζω πια». Και θα την τέλειωνε: «Με μια φράση του Ωνάση, έλεγε: «Να αγαπάς έναν πλούσιο και να τον έχεις φίλο, αλλά ποτέ να μην τον ζηλεύεις».