Το «Σινέ Άλεξ» έχει εξελιχθεί φέτος σε κανονικότατο θεατρικό στέκι. Μετά τον Σπύρο Παπαδόπουλο και την «Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού», μια ακόμη πετυχημένη παράσταση της χειμερινής σεζόν κάνει στάση (1/8) στο θερινό σινεμά του Πόρτο Ράφτη, το «Να ζει κανείς ή να μη ζει;» με τους Κάτια Δανδουλάκη, Γιάννη Τσιμιτσέλη, Τάσο Κωστή και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη να αντικαθιστά τον Παύλο Χαϊκάλη. Η υπόθεση της λαμπερής αυτής φαρσοκωμωδίας, η οποία έγινε γνωστή κι από την κινηματογραφική της μεταφορά με τον Μελ Μπρουκς το 1983, μας ταξιδεύει στην Πολωνία του 1941, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Μια ομάδα θεατρίνων, με επικεφαλής τον θιασάρχη και κάκιστο ηθοποιό Φρέντερικ Μπρόνσκι (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) και τη μοιραία σύζυγό του και διάσημη πρωταγωνίστρια του θεάτρου, Άννα (Κάτια Δανδουλάκη), θα εμπλακεί άθελά της στην αντίσταση και θα ξεφύγει από τη θηριωδία των ναζί ξεγελώντας με τις αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις της τους συνταγματάρχες των SS.

Η απόδοση-διασκευή και σκηνοθεσία είναι των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και παίζουν επίσης οι Σοφία Μουτίδου, Χριστίνα Τσάφου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Σπύρος Μεγιανός. 

Προπώληση: Κινηματοθέατρο Άλεξ, Λεωφ. Πόρτο Ράφτη 235, 22990/ 76034. 

πηγή: athinorama.gr