Ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην πόλη από την 1η έως τις 15 Αυγούστου. Μιλάμε για το Donation Film Festival, ένα πρωτότυπο εγχείρημα που δεν θα έχει ταμείο στην είσοδό του αλλά... κουμπαρά! Το event θα κινηθεί μάλιστα πέρα από τα γνωστά σινεφιλικά αθηναϊκά στέκια βάζοντας πλώρη για τις αίθουσες Μελίνα (Σωκράτους 65, 2104082530) στη Δραπετσώνα και Μάρθα Καραγιάννη (Βύρωνος και Χιλής, 2104317270) στο Κερατσίνι, οι οποίες θα παραδώσουν την επόμενη εβδομάδα τη σκυτάλη σε έναν από τους γνωστότερους κινηματογράφους των Αμπελοκήπων, το θερινό Άνεσις.

Το πρόγραμμα τώρα έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις ισπανόφωνες ταινίες από χώρες που έχουν γευτεί πρόσφατα την πικρή πραγματικότητα της κρίσης, όπως η Αργεντινή, ο Ισημερινός και φυσικά η Ισπανία με κύριο πρευσβευτή της -ποιόν άλλο;- τον Πέδρο Αλμοδόβαρ (φώτο: "Όλα Για τη Μητέρα Μου" το οποίο θα προβληθεί στο φεστιβάλ).

Επιπλέον στο Donation Festival θα προβληθούν οι σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους του Μικροφίλμ της ΕΡΤ, work in progress παραγωγές και μια συγκινητική ρετροσπεκτίβα στη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη που μας έφυγε νωρίς…  

πηγή: athinorama.gr