Σαν σήμερα το 1975 σβήνει ο πάπας του ελληνικού υπερρεαλισμού Ανδρέας Εμπειρίκος του «Μεγάλου Ανατολικού». Την ίδια ημέρα, 3 Αυγούστου του 2004, πεθαίνει ο άνθρωπος με τη Leica, ο πιονέρος της φωτογραφίας δρόμου, Henri Cartier-Bresson.

Καθώς το σώμα και οι περιπέτειές του υπήρξε η κοινή συνισταμένη του έργου τους, απολαύστε ένα απόσπασμα από το ερωτικότερο των μεγάλων ελληνικών μυθιστορημάτων και ένα φωτογραφικό δείγμα (πολύ μικρό, δυστυχώς, δεδομένου του διαμετρήματος του Bresson), σε ένα ιδιόρρυθμο, αλλά όχι και αυθαίρετο, καλλιτεχνικό mashup.

Μια ωδή στο καλοκαίρι και τις παράφορες θερμοκρασίες του σώματος.
 

Ανδρέας ΕμπειρίκοςΟ Μέγας Ανατολικός

«”Ααααα!...Ααααα!...Ωωωωω!...Ααααα!...”, έκαμε συνεχώς η Έθελ και έσπρωχνε με δύναμιν το ερωτικόν της κογχύλιον προς το στόμα του θαυμαστού της, του οποίου η γοργοκίνητος και λίαν εξασκημένη ως χαμαιλέοντος γλώσσα, έπληττε αόκνως το φουσκωτόν μουνέττον, κεντρίζουσα και γλείφουσα τάς νύμφας, την ουρήθραν και την μικράν μουνότρυπαν, διά να επιδοθή εν τέλει εις το γλωσσοκοπάνισμα της εκ νέου υπερσφυζούσης εν ακροτάτη στύσει κλειτορίδος του φιλήδονου κορασίου».

πηγή: athensvoice.gr