current views are: 1

9 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση10:25

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική μουσική σκηνή γιορτάζει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ο λόγος για το ARK Festival το οποίο επιστρέφει στο Γκάζι τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί 14 καλλιτέχνες. Είτε «καθεστωτικούς» είτε ανερχόμενους. Δύο σκηνές μαζί με ένα όνομα-έκπληξη.   

Δημοσίευση 10:25’
αρθρο-newpost

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική μουσική σκηνή γιορτάζει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ο λόγος για το ARK Festival το οποίο επιστρέφει στο Γκάζι τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί 14 καλλιτέχνες. Είτε «καθεστωτικούς» είτε ανερχόμενους. Δύο σκηνές μαζί με ένα όνομα-έκπληξη.   

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική μουσική σκηνή γιορτάζει στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ο λόγος για το ARK Festival το οποίο επιστρέφει στο Γκάζι τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί 14 καλλιτέχνες. Είτε «καθεστωτικούς» είτε ανερχόμενους. Δύο σκηνές μαζί με ένα όνομα-έκπληξη.    Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Maraveyas Ilegal, οι Burger Project με τους Takim, τα Τιγρέ Σποράκια, η Ματούλα Ζαμάνη και οι Angry Birds, οι Imam Baildi, η Nalyssa Green, οι Swing Shoes με την Sugahspank, οι Wedding Singers, η Μαριέττα Φαφούτη, οι Bangies, ο Monsieur Minimal και η έκπληξη με την ονομασία The One Night Onlys απαρτίζουν το φετινό ARK Festival της Αθήνας, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ.  

Ολα καλά και ωραία και μουσικά. Μόνο μια ένταση. Ετσι για την τιμή των όπλων. Το Ark Festival άρχισε και συνεχίστηκε με επίκεντρο τη σύγχρονη ελληνική σκηνή ή τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί. Καλό θα ήταν να συνεχιστεί και σε αυτό το μοτίβο. Κανείς δεν αρνείται την προσφορά των γερόλυκων της μουσικής, αλλά μήπως δεν χωρούν όλα τα καρπούζια στην ίδια μασχάλη;  

Το διήμερο αυτό η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα μετατραπεί σε ζωντανό και διαδραστικό πάρκο, με δεκάδες παράλληλα δρώμενα πολιτιστικού, κοινωνικού, αθλητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που θα συμπληρώσουν τη μουσική. Εντός και εκτός «Τεχνόπολις», η Αθήνα θα γιορτάσει μαζί με το ARK Festival, με πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν σύντομα.  

Τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν:  

Νίκος Πορτοκάλογλου  
Maraveyas Ilegal
Τα πολλά πρόσωπα του Κωστή Μαραβέγια (τραγουδοποιός, πολυοργανίστας, συγγραφέας, fashion icon) ξεδιπλώνονται σε ένα σόου για γερά χορευτικά πόδια, με συμπρωταγωνίστρια την ηρωίδα του τελευταίου του δίσκου «Λόλα».   Τιγρέ Σποράκια
Η ανίερη συμμαχία του Τάκι Τσαν και του Εισβολέα θα ταρακουνήσει την κεντρική σκηνή του ARK Festival, με αντισυμβατική διάθεση, κοφτερές ρίμες και το groove που χρειαζόταν αυτή η διοργάνωση.  

Nalyssa Green
Μια drama princess που απογείωσε το DIY και το lo-fi στο ντεμπούτο της «Barock», με θέρεμιν αντί για μαγικό ραβδί και επιρροές από post-punk, indie rock, folk και την εποχή της αθωότητας και του ρομαντισμού.  

Imam Baildi
Η αγαπημένη μουσική κολεκτίβα που αναδείχθηκε ως το ταχύτερα ανερχόμενο ελληνικό σχήμα στην Ευρώπη σε μια καλά δοκιμασμένη εξίσωση ρετρό παραδοσιακών ντόπιων ήχων με ένα ευρύ φάσμα επιρροών από reggaeton μέχρι R’n’B.  

Wedding Singers
H απόλυτη word of mouth live εμπειρία της σεζόν για πρώτη φορά στο ARK Festival, παρέα με τις ανατρεπτικές διασκευές της από disco, synth, pop, rock και rock ‘n’ roll από τα 80s και τα 90s μέχρι και σήμερα.  

Bangies
Τύμπανα με εκρηκτικά beats, αυτοσχέδια εμπρηστικά κρουστά, ηλεκτροφόρες κιθαριστικές χορδές και άφθονες λεκτικές χειροβομβίδες από την ανανεωμένη μπάντα που αναδείχθηκε από το Jumpingfish.gr με το κομμάτι «Αυτά τα Χρόνια».  
Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν:  

Λουκιανός Κηλαηδόνης  
The Burger Project & Takim
Οι εφευρετικοί διασκευαστές και διασκεδαστές The Burger Project σε μια εμπνευσμένη σύμπραξη με την 9μελή παραδοσιακή μπάντα με βυζαντινά όργανα Takim που συνδυάζει χιούμορ, trans-rave τσιφτετέλια και τα πιο γνωστά ρεφρέν του παγκόσμιου ρεπερτορίου.  

Ματούλα Ζαμάνη & The Angry Birds
H Ματούλα Ζαμάνη με τα δροσερά της αγόρια, Angry Birds, θα παρουσιάσει το πρώτο της άλμπουμ Varligarli, ενώ κατά τη διάρκεια του live θα ακουστούν διασκευές από Αντύπα μέχρι Shigeru Umebayashi.  

Swing Shoes feat. Sugahspank
Ο «βρώμικος» ήχος των Swing Shoes συναντά την πιο «μαύρη» ελληνική φωνή. Dress code: παπούτσια swing, τιράντες, ριγέ κουστούμια, μπερέδες, κοκάλινα γυαλιά, κορδέλες στα μαλλιά για τις κυρίες, μπριγιαντίνη για τους κυρίους.  

The One Night Onlys
Μια μυστική εμφάνιση-έκπληξη από ένα αγαπημένο όνομα.  

Μαριέττα Φαφούτη
Συνθέτει τις πιο κολλητικές μελωδίες στο πιάνο με αξιοζήλευτη έμπνευση και έχει το μεγαλύτερο χαμόγελο της ελληνικής δισκογραφίας, ενώ κατάφερε να κάνει τους πάντες να αναφωνούν kookoobadi χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει.  

Monsieur Minimal
Ένας από τους «διεθνείς» της ανερχόμενης εναλλακτικής ποπ σκηνής, ο Monsieur Minimal θα κεράσει το κοινό ένα Lollipop και μια Πάστα Φλώρα, καθώς και ένα tasting menu από τον επερχόμενο τρίτο δίσκο του.  

πηγή: tovima.gr