Η Αθήνα της κρίσης μεσά από τα έργα οκτώ αρχιτεκτονικών γραφείων και δημιουργικών νέων ομάδων, αποτελεί την ελληνική συμμετοχή στην 13η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής, η οποία αρχίζει από τις 29 Αυγούστου στη Βενετία.   Η ελληνική συμμετοχή εκπροσωπείται από έργα οκτώ αρχιτεκτονικών γραφείων και δημιουργικών νέων ομάδων, με προτάσεις και ερμηνείες σε ένα κοινό θέμα: την Αθήνα της κρίσης αλλά και μετά από αυτήν.   

Τα σχέδιά τους επικεντρώνονται στην ιδιότυπη και ευαίσθητη εξέλιξη της ελληνικής πρωτεύουσας, μέσα από δύο θεματικούς άξονες: την εξέλιξη της αθηναϊκής πολυκατοικίας, τον κατακερματισμό και τη διεκδίκηση του αθηναϊκού δημόσιου χώρου, μέσα από προγράμματα και παράλληλα με τις ακτιβιστικές πρωτοβουλίες των πολιτών.  

Το ελληνικό περίπτερο «Made in Athens» της 13ης Μπιενάλε επιμελούνται οι Πάνος Δραγώνας και Άννα Σκιαδά.  
Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα τεθεί επί τάπητος έχει τίτλο Common Ground (Κοινό Εδαφος), την οποία επιμελείται ο Άγγλος αρχιτέκτονας, Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ.  

Θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα όπως: τι κοινό έδαφος μπορεί να έχει ο ιδιωτικός με το δημόσιο χώρο στην εποχή μας; Πώς η αρχιτεκτονική ερμηνεύει την ιδέα και τις ανάγκες της ατομικότητας σε σχέση με τους ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους της πόλης;