Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ετοιμάζει εδώ και αρκετό καιρό μαζί με τους συνεργάτες του ένα ταξίδι στον χρόνο με βασική πρωταγωνίστρια τη γυναίκα που σημάδεψε ολόκληρες γενιές με την παρουσία της στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Και αυτή η προβολή θα γίνει με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας... Οι σημαντικότερες στιγμές της καλλιτεχνικής πορείας της εθνικής μας σταρ θα προβληθούν θεαματικά μέσα από αυτή την «ταινία», εμπλουτισμένες με οπτικά εφέ, λέιζερ και άλλα. Κάτι σαν 3D παραγωγή που με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας θα βγάλει ένα εικαστικό θέαμα το οποίο υπόσχεται ότι θα καθηλώσει και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Έτσι θα θυμηθούν οι παλιότεροι και θα μάθουν οι νεότεροι τα μυστικά της «γατούλας του ελληνικού σινεμά», που την έχουν δει μόνο μέσα από τις ταινίες της.

«Μόλις επιστρέψω στην Αθήνα, σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί, θα μιλήσω αναλυτικά για τις λεπτομέρειες αυτής της παράστασης» δήλωσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στην «Εspresso».

Σκηνές που σημάδεψαν τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη, οι μεγάλοι της ρόλοι στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, και τα τραγούδια της θα αναδειχθούν μέσα από αυτό το υπερθέαμα όπως αξίζει πραγματικά στον μύθο της μοναδικής σταρ. Οι ρόλοι της, κατά κανόνα της χαριτωμένης σκανδαλιάρας κοπέλας, είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό και εξασφάλισαν στην ηθοποιό σπάνια δημοτικότητα.

Με τον ρόλο της στη «Μανταλένα» κέρδισε το βραβείο του Α’ γυναικείου ρόλου το 1960 στο Φεστιβάλ Ταινιών Θεσσαλονίκης, ενώ η ίδια ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, όπου άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Η «Υπολοχαγός Νατάσσα» θεωρείται η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η συνάντησή της το 1959 στα κινηματογραφικά πλατό της ταινίας «Αστέρω» με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ αποτέλεσε την απαρχή της ιστορίας του διασημότερου ζευγαριού στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου. Στις 18 Ιανουαρίου 1965 ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και απέκτησαν ένα παιδί, τον Γιάννη. Ωστόσο, ο θυελλώδης γάμος τους δεν κράτησε πολύ… 

Διαλύθηκε, έπειτα από δικαστικές μάχες, στις 4 Ιουλίου του 1979. Το υπερθέαμα αυτό, που είναι βασισμένο σε μια ιδέα του μοναχογιού της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Γιάννη, θα παιχθεί στην Αθήνα μέσα στο 2013 και θα περιοδεύσει απ’ άκρο σ’ άκρο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, όπου υπάρχουν Ελληνες.