Ανοίγει τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου τις πύλες του το 3ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο (London Greek Film Festival), ένας θεσμός που έχει κερδίσει μια θέση στο καλεντάρι των σινεφίλ της βρετανικής πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Φέτος το φεστιβάλ αναβαθμίζεται, με πρώτιστη αλλαγή το χώρο διεξαγωγής του. Οι προβολές θα γίνουν μέχρι την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις οθόνες των Westbourne Studios στο δυτικό Λονδίνο, έναν εντυπωσιακό χώρο λίγα βήματα από το Portobello. Ο συγκεκριμένος πολυχώρος έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει μεγάλα φεστιβάλ και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το φετινό London Greek Film Festival φιλοξενεί στο διαγωνιστικό τμήμα περισσότερες από 45 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές ταινίες και ταινίες βιντεοτέχνης, καθώς και σενάρια για παρουσίαση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στα διδακτικά εργαστήρια υπό την καθοδήγηση έμπειρων και αναγνωρισμένων επαγγελματιών του χώρου, στα networking events μεταξύ διοργανωτών, συμμετεχόντων και επισκεπτών, ενώ όλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και σε ένα ειδικό social networking πάρτι.

Ενδιαφέρουσα καινοτομία και επιλογή των διοργανωτών του φεστιβάλ που πραγματοποιείται στη βρετανική πρωτεύουσα είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μίας ημέρας παρουσιάζονται ταυτόχρονα όλων των ειδών οι κινηματογραφικές παραγωγές (ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ αλλά και μικρού μήκους ταινίες, πειραματικές ταινίες και έργα βιντεοτέχνης) με στόχο οι επισκέπτες του φεστιβάλ να έχουν συνολική εικόνα της ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας ακόμα και αν παρακολουθήσουν τις προβολές μίας και μόνο ημέρας.

Για την απονομή των φετινών Βραβείων Οδυσσέας τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, το 3ο London Greek Film Festival θα μεταφερθεί στο Μυθόπολις (Mythopolis), το ζεστό χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού που έχει κερδίσει την ελληνική παροικία.