Η συγκέντρωση και παρουσίαση 48 και πλέον έργων από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, αποτελεί μια εικαστική «πινελιά» στην ήδη υπάρχουσα έκθεση «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών. Η εικαστική έκθεση, που διοργανώνει η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το United Nations Regional Information Centre (UNRIC) και ο επίκουρος Καθηγητής Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, θα εγκαινιαστεί στις 17 Αυγούστου. 

Στηρίζοντας την μάχη κατά της παιδικής θνησιμότητας
Τα έργα που θα παρουσιαστούν τα δώρισαν οι δημιουργοί τους, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιστημονική έρευνα του επίκουρου Καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη -ο οποίος ανάπλασε το γνωστό πλέον πρόσωπο της 11χρονης- καθώς και τη μάχη κατά της παιδικής θνησιμότητας. Όσο δε η ιστορία του μικρού κοριτσιού, που έχασε τη ζωή του στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π. Χ., συγκινεί και άλλους καλλιτέχνες, η συλλογή έχει τη δυνατότητα διεύρυνσης με νέες δωρεές που θα πρεσβεύουν το πνεύμα και τις αξίες αυτές.

Οι εικαστικοί
Έργα τους για τις ανάγκες της έκθεσης έχουν δωρίσει οι καλλιτέχνες: Ο. Αγγελίδου, Π. Αγγελίδης, Β. Αποστόλου, Ν. Ασπέτα Zωγραφίνα, Κ. Βάγια, Σ. Βαμβακάρη, Γ. Γεωργακόπουλος, Α. Γρηγορά, Μ. Γρηγοριάδης, Μ. Καλοπαστά, Α. Κούστας, Μ. Μαδένης, Π. Μαναβή, K. Mαρούδα, Ι. Μαστερόπουλος, Γ. Μητράκας, Δ. Μυταράς, Κατ. Νικολάου, Χ. Ξένος, Δ. Παπαγρηγοράκης, Ε. Πλατανιώτη, Ε. Σούτογλου, Α. Σπηλιόπουλος, Κ. Σπυριούνης, Μ. Σταυρίδου, Γ. Σταύρου, Π. Τζανουλίνος, Λ. Τσίλαγα, Γ. Στέρης (Σταματελάτος), Ν. Φόρτωμας, Ι. Φραγκούλη και οι μαθητές του Τοσίτσειου Δημοτικού Σχολείου.

Ωράριο έκθεσης
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι έως τις 16 Αυγούστου (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., ενώ από τις 18 ως τις 31 Αυγούστου θα είναι ανοιχτή για το κοινό το πρωί από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.30 μ.μ. και το απόγευμα από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Τον Δεκαπενταύγουστο η έκθεση θα είναι κλειστή.

πηγή: naftemporiki.gr