Έξι μοναδικές θεατρικές παραστάσεις θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από αύριο, Τρίτη, το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των 18ων Μερκούρειων, που θα διεξαχθούν στο δήμο Νεάπολης Συκεών.   Πρόκειται για το ετήσιο αφιέρωμα στην πολυαγαπημένη Μελίνα Μερκούρη.  
Συγκεκριμένα, από αύριο, Τρίτη 21 Αυγούστου, ως και τις 30 Αυγούστου, το δημοτικό θέατρο «Μάνος Κατράκης» θα φιλοξενήσει τέσσερα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, Ρούμελης, Βέροιας, Ιωαννίνων) και τα δημοτικά θεατρικά σχήματα της Νέαπολης και των Συκεών.  

Η αυλαία ανοίγει αύριο, στις 9 το βράδυ, με το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας που θα παρουσιάσει το έργο του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό». Ακολουθούν, την ίδια πάντα ώρα, οι παραστάσεις: «Ο επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης (22/8), «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας (23 - 24/8), «Μανδραγόρας» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (25/8), «Λιολά» από το θεατρικό εργαστήρι «Θέσπις» του δήμου Νεάπολης Συκεών (28/8) και «Ενός λεπτού σιγή» από το δημοτικό θέατρο Συκεών (30/8).