current views are: 1

23 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση09:33

Μουσείο αφιερωμένο στον Μάρκο Πόλο σε νησί της Κροατίας

Η πόλη Κόρτσουλα, στο ομώνυμο νησί της Κροατίας, απέκτησε ένα καινούργιο Μουσείο αφιερωμένο στον Μάρκο Πόλο, στο οποίο θα προβάλλονται τα ταξίδια του μεγάλου Ιταλού εξερευνητή και εμπόρου.

Δημοσίευση 09:33’
αρθρο-newpost

Η πόλη Κόρτσουλα, στο ομώνυμο νησί της Κροατίας, απέκτησε ένα καινούργιο Μουσείο αφιερωμένο στον Μάρκο Πόλο, στο οποίο θα προβάλλονται τα ταξίδια του μεγάλου Ιταλού εξερευνητή και εμπόρου.

Η πόλη Κόρτσουλα, στο ομώνυμο νησί της Κροατίας, απέκτησε ένα καινούργιο Μουσείο αφιερωμένο στον Μάρκο Πόλο, στο οποίο θα προβάλλονται τα ταξίδια του μεγάλου Ιταλού εξερευνητή και εμπόρου. Οι επισκέπτες του Μουσείου περνούν από επτά τμήματα, από επτά σκηνές, στις οποίες, με υψηλής αισθητικής σκηνικά και υπερρεαλιστικές κούκλες και τη συνοδεία συστήματος ξενάγησης, βλέπουν τη ζωή του Μάρκο Πόλο από την αναχώρησή του από την Κόρτσουλα για το ταξίδι του έως την άφιξή του στην αυλή του Μογγόλου ηγέτη Κουμπλάι Καν.

Μία από τις σκηνές προβάλλει τη ναυμαχία της 7ης Σεπτεμβρίου του 1928, μπροστά από τη νήσο Κόρτσουλα, στη διάρκεια της οποίας ο Μάρκο Πόλο αιχμαλωτίστηκε, και η ιστορία ολοκληρώνεται με την παραμονή του στη φυλακή στη Γένοβα, τόπο στον οποίο συνέγραψε το έργο του, με τίτλο «Βιβλία των θαυμάτων του κόσμου».

Για την ανέγερση του Μουσείου διατέθηκαν περίπου 2 εκατομμύρια κροατικές κορώνες (περίπου 266.000 ευρώ), και την ιδέα υλοποίησε ο νεαρός επιχειρηματίας Ρούντολφ Πέτρινετς που ήθελε να εμπλουτίσει την πολιτιστική προσφορά και να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στο νησί της Αδριατικής.

Ο ακριβής χρόνος και τόπος γέννησης του Μάρκο Πόλο είναι άγνωστοι και οι τρέχουσες θεωρίες είναι κυρίως υποθετικές. Ένας πιθανός τόπος γέννησης είναι το Σαν Τζοβάνι Κριζόστομο στο Καναρέτζιο, το οποίο ορισμένες φορές παρουσιάζεται από τους ιστορικούς ως η γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Γενικά, είναι αποδεκτό ότι ο μεγάλος εξερευνητής γεννήθηκε στη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας, με τους περισσότερους βιογράφους να αναφέρουν την ίδια τη Βενετία ως πατρίδα του.

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι βιογράφοι που ισχυρίζονται ότι ο Πόλο γεννήθηκε στο νησί Κόρτσουλα, στη σημερινή Κροατία.

πηγή: naftemporiki.gr