current views are: 1

27 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση09:18

«Από την άκρη της Πόλης» στο Πάρκο Ελευθερίας

Tην ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη σε ένα κρυμμένο πάρκο στην καρδιά της Αθήνας προβάλει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.  

Δημοσίευση 09:18’
αρθρο-newpost

Tην ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη σε ένα κρυμμένο πάρκο στην καρδιά της Αθήνας προβάλει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.  

Tην ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη σε ένα κρυμμένο πάρκο στην καρδιά της Αθήνας προβάλει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.   Το «Από την Άκρη της Πόλης» θα προβληθεί στο πλαίσιο του 2ου Athens Open Air Film Festival και συγκεκριμένα στο θεματικό αφιέρωμα με τίτλο «Καλοκαίρι στην Αττική» τη Δευτέρα στο Πάρκο Ελευθερίας.  

Οι πλάκες στη γειτονιά, το κλαμπ, οι βόλτες στα μπορντέλα και στους μεγάλους δρόμους προς το κέντρο, μικροκλοπές και ψωνιστήρι στην Ομόνοια, είναι στοιχεία που φαινομενικά συνδέουν τη μικρή παρέα των Ρωσοπόντιων από το Μενίδι.   
Έχουν έρθει πριν λίγα χρόνια από το Καζακστάν και νιώθουν αποκλεισμένοι στη νέα τους πατρίδα παρά το γεγονός ότι όπως λέει o Σάσια ο αρχηγός τους – το αίμα που κυλάει στις φλέβες τους είναι ελληνικό.   

Βρίσκονται στην εφηβεία, και μέσα σε μια διάθεση τρελής περιπέτειας, αποτολμούν χρησιμοποιώντας με ό,τι μέσα έχουν, την κατάκτηση της μεγάλης πόλης που απλώνεται προκλητική στα πόδια τους.  

Μόνος ο Σάσια, με ιδιαίτερο κουράγιο ομολογεί στον εαυτό του πως ό,τι γίνεται τώρα δεν είναι παρά ένα πέρασμα, κάτι φευγαλέο ώσπου να φτάσει εκεί όπου θα μπορεί να εκπληρώσει τα όνειρά του.   

Οι ζωές τους, οι αξίες που κουβαλάνε και οι δεσμοί αίματος και συγγένειας που τους ενώνουν, καταρρέουν όταν έρθουν σε επαφή με τον ανελέητο κόσμο που με τόση ορμή ξεκίνησαν από την άκρη της πόλης να κατακτήσουν.  

πηγή: in.gr


σχετικα αρθρα