Η Videorama Films δίνει δυναμικό παρών σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά ραντεβού του κόσμου, το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο ξεκινά την Τετάρτη 29 Αυγούστου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Στη Μόστρα θα προβληθούν τρεις ταινίες από το φετινό κατάλογο της ελληνικής εταιρίας διανομής που έχει ήδη αποκτήσει μια σταθερή και επίμονη σχέση με την αφρόκρεμα του καλλιτεχνικού σινεμά.

Kαταρχάς, στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Βενετίας θα βρεθεί το «Bella Addormentata» («Η Ωραία Κοιμωμένη») του πολύπειρου Ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο, ένα από τα αδιαμφισβήτητα φετινά φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα.

Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί η υψηλού προϋπολογισμού κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Βίκτορ Ουγκό «L'Homme Qui Rit» («Ο Άνθρωπος Που Γελά») και το υπαρξιακό δράμα «Gebo Et L'Ombre» («Gebo And The Shadow») του ακούραστου Πορτογάλου σκηνοθέτη Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, ο οποίος παραμένει καλλιτεχνικά ακμαίος σε ηλικία 103 χρονών! 

πηγή: monopoli.gr