Και φέτος θα συνεχιστούν οι μεταδόσεις κάποιων εκ των μεγαλύτερων έργων της όπερας από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η αρχή θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου με την όπερα σε δυο πράξεις του Ντονιτσέτι «Το ελιξίριο του έρωτα» σε σκηνοθεσία του Μπάρτλετ Σερ και διεύθυνση ορχήστρας του Μαουρίτσιο Μπενίνι. 

Στις 27 Οκτωβρίου ακολουθεί ο «Οθέλο» του Βέρντι. Η σκηνοθεσία είναι του Ελάια Μοσίνσκι και η διεύθυνση ορχήστρας του Σεμιγιόν Μπίχκοβ. Στο ρόλο του ζηλιάρη Μαυριτανού της Βενετίας ο Γιόχαν Μπόθα, Δυσδαιμόνα η Ρενέ Φλέμινγκ, ενώ ο Φαλκ Στράκμαν υποδύεται τον Ιάγο. Ο Βρετανός συνθέτης Τόμας Αντας κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ διευθύνοντας την όπερα «Η Τρικυμία» («The Tempest»), βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Σέξπιρ στις 14 Νοεμβρίου. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρόμπερτ Λεπάζ που αναπλάθει το εσωτερικό της La Scala σαν το μαγικό νησί που στεγάζει τη μαγική τέχνη του Πρόσπερου, του εξόριστου Δούκα του Μιλάνου. 

Αλλες τρεις μεταδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο. Την 1η Δεκεμβρίου θα μεταδοθεί το έργο του Μότσαρτ «Η Μεγαλοψυχία του Τίτου». Η σκηνοθεσία είναι του Ζαν Πιερ Πονελέ και η διεύθυνση Ορχήστρας του Χάρι Μπίκετ.  Στις 8 Δεκεμβρίου το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τον «Χορό Μεταμφιεσμένων» του Βέρντι. Πρόκειται για μια ιστορία ζήλιας και εκδίκησης, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αλντεν, ο οποίος επιστρέφει στη ΜΕΤ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ενώ διευθύνει ο Φάμπιο Λουίζι. 

Τελευταία παραγωγή του έτους θα είναι η «Αΐντα» του Βέρντι, που θα μεταδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο, όπου ο ήρωας Ρανταμές πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη του για την Αΐντα και το καθήκον απέναντι στη χώρα του. Σκηνοθετεί η Σόνια Φριζέλι και διευθύνει ο Φάμπιο Λουίζι.

Πηγή: Αγγελιοφόρος