Κάθε χρόνο, τα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca», με έδρα τη Ρώμη, παρέχουν υποτροφίες και χορηγίες αριστείων σε νέους κάτω των 35 ετών, που διακρίνονται για μια καινοτόμο ιδέα τους ή ένα ξεχωριστό επίτευγμα στον επιστημονικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό τομέα. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, θα πρέπει να αποστείλουν ένα αίτημα στη Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων στη Ρώμη (segreteria@premiosciacca.it), σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Διαγωνισμού και κατόπιν τις εργασίες τους ή τα έργα τους έως τις 10 Οκτωβρίου 2012, στη διεύθυνση:

Ufficio ricezione posta,
Via Tor dè Schiavi,
50/b – 00172 Roma

Οι νικητές για καθεμιά από τις ακόλουθες εννέα κατηγορίες Νέων θα επιλεγούν από μια επιτροπή σημαινουσών προσωπικοτήτων και διακεκριμένων επιστημόνων, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, της οποίας προεδρεύει ο διαπρεπής νομικός και Επίτιμος Πρόεδρος του Ιταλικού Συμβουλίου Επικρατείας, Δρ. Giuseppe Santaniello.

Έλληνες που έχουν διακριθεί στα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca» έως σήμερα είναι: ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η νυν Γενική Γραμματέας των Βραβείων, αρχαιολόγος–επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη και άλλοι σημαντικές προσωπικότητες.

Η επίσημη τελετή για το 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό, στην Aula Magna του Πανεπιστημίου Pontifical Urban, το Σάββατο στις 10 Νοεμβρίου και ώρα 17:30.