Ο Αντώνης Αντύπας παρέμεινε αμετάκλητος στην απόφαση του, ύστερα από 22 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας σταματά ν’ ανεβάζει παραστάσεις στο Απλό Θέατρο και δίνει τη σκυτάλη στο Νίκο Διαμαντή. «Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων που δώσαμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το καλοκαίρι μας έγινε  η πρόταση από τον Αντώνη Αντύπα και την Ελένη Καραϊνδρου να μετακομίσουμε λίγο πιο πάνω από το Θέατρο Σημείο, στο Απλό Θέατρο.

Μάλιστα δεν μας άφησαν να μπούμε σε ένα άδειο θέατρο, έχουμε ως κληρονομιά μεταξύ άλλων και το πλούσιο βεστιάριο του Απλού» μας είπε ο Νίκος Διαμαντής.

Ο έμπειρος σκηνοθέτης, αποδέχθηκε την πρόταση του Αντώνη Αντύπα, έβαλε λουκέτο στο θέατρο Σημείο στο οποίο στέγαζε τις παραστάσεις του εδώ και αρκετά χρόνια και ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στο θεατρικό στίβο χρησιμοποιώντας και τις δυο σκηνές του Απλού, κάνοντας συμπαραγωγές και δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Η νέα εποχή του Απλού Θεάτρου ξεκινά με την παράσταση του έργου «Μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Προγραμματίζεται να ανέβει στα μέσα Οκτώβρη, βασίζεται στην βραβευμένη με Όσκαρ ομότιτλη ταινία (1961) και πρωταγωνιστούν οι:

Σταύρος Γιαννακόπουλος, Νίκος Διαμαντής,  Ελένη Ζαραφίδου και Αυγουστίνος Ρεμούνδος. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει το ζευγάρι στη σκηνή και στη ζωή Ιωάννα Μακρή - Νίκος  Διαμαντής.

πηγή: athinorama.gr