Σε ηλικία 73 ετών πέθανε ο γερμανός ζωγράφος Χέρμαν Μπλάουτ, έπειτα από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο.
Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1939 στο Ιλερτίσεν της Γερμανίας. Σπούδασε ζωγραφική, γλυπτική και γραφικές τέχνες στο Μόναχο και το Αμβούργο.
Δίδαξε στη σχολή Σταυράκου (1969 - 1972) και κέρδισε την υποτροφία του υπουργείου Παιδείας για τη μελέτη του πάνω στην ελληνική μυθολογία (1974 - 1976). Το 1980 έγινε μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης Εικαστικών Ελλάδος (ΕΤΕΕ).
Ο Μπλάουτ, που ζούσε στην Ελλάδα από το 1965 και πήρε την ελληνική υπηκοότητα το 1999, είχε συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 1993, εμπνεύστηκε το πολιτιστικό τρένο των υπουργείων ;aμυνας και Πολιτισμού που διέσχισε όλη την Ελλάδα με το πολύτιμο φορτίο του. Το 1996, έγινε ιδρυτικό μέλος του ΟΣΔΕΕΤΕ (Οργανισμός για τα Πνευματικά Δικαιώματα των Εικαστικών), και για πέντε χρόνια υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Έδωσε το εικαστικό του στίγμα με 59 ατομικές εκθέσεις, ανάμεσα στις οποίες τέσσερις αναδρομικές - 1981 Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Τέχνης - Θεσσαλονίκη, 1985 Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου, 1995 Αίθουσα Αλέξανδρος Γαρδέλη - Μαρούσι, 2004 Δημοτική Πινακοθήκη Αθηναίων.

Στο portfolio του περιλαμβάνονται εικονογραφήσεις βιβλίων, πόστερ αλλά και τοιχογραφίες. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Αυστρία, την Πολωνία και τη Σερβία.

Πηγή: naftemporiki.gr