Η δεύτερη παραγωγή της Όπερας της βαλίτσας είναι η θρυλική όπερα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι. Η Μποέμ θα ταξιδέψει στο Ευρυπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2012. Η υπόθεσή της αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή, από τη στιγμή που συναντιούνται έως το θάνατο της κοπέλας από φυματίωση.   
Η Όπερα της Βαλίτσας εντάσσεται στο πρόγραμμα «Καλλιτεχνικές δράσεις στην Αθήνα» που οργανώνει η Εθνική Λυρική σκηνή με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.   

Το πρόγραμμα «Όπερα της βαλίτσας» παρουσιάζει διάσημες όπερες, με μια διαφορετική ματιά σε χώρους απρόσμενους. Είναι ευέλικτη, δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα και ταξιδεύει την τέχνη της όπερας σε ένα ευρύτερο κοινό. Σε πνευματικά κέντρα και μουσεία, δημοφιλείς όπερες ξεδιπλώνουν τον μύθο τους, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και με σκηνικά που μπορούν να χωρέσουν... σε μια βαλίτσα.   

Με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «Όπερα της βαλίτσας», βγαίνει εκτός του θεάτρου Ολύμπια και ταξιδεύει στις γειτονιές της Αθήνας με στόχο να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό.     

Το έργο «Η Μποέμ», λυρικό έργο σε τέσσερις εικόνες, βασίζεται στη νουβέλα Σκηνές απ’ την μποέμικη ζωή (1845/8, 1851) του Ανρύ Μυρζέρ και στο θεατρικό H μποέμικη ζωή (1849), το οποίο εμπνεύστηκε από αυτήν ο Τεοντόρ Μπαρριέρ. Το ποιητικό κείμενο είναι των Τζουζέππε Τζακόζα και Λουίτζι Ίλλικα.