Πέρυσι στο Μέγαρο Μουσικής η θρυλική πιανίστα Μάρθα Άργκεριχ επέλεξε να διαθέσει μέρος της αμοιβής της στην Καμεράτα. Φέτος, στο Μέγαρο πάντα, ο Γιαν Φαμπρ αποφάσισε να παρουσιάσει αφιλοκερδώς δυο ιστορικές παραστάσεις του.
Προκλητικός και ρηξικέλευθος, μέγας λάτρης της πατρίδας μας και τακτικός επισκέπτης της, ο κορυφαίος Βέλγος εικονοκλάστης καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ δηλώνει πιο έμπρακτα από ποτέ την αγάπη του για την Ελλάδα και έρχεται στη χώρα μας με την περιβόητη ομάδα του το Troubleyn Ensemble, χωρίς καμία αμοιβή, για τρεις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Χάρη στη γενναιόδωρη χειρονομία του, θα δούμε δύο ιστορικές παραστάσεις του, από την πρώτη (και πιο «αντιδραστική») περίοδο της δουλειάς του τη δεκαετία του 1980: το τετράωρο χοροθέαμα «The power of theatrical madness» (14 & 15/11) και το οχτάωρο (!) χάπενινγκ αποδόμησης του θεάτρου, το «This is Theatre like it was to be expected and foreseen» (18/11), όπου το κοινό μπορεί να φύγει και να επανέλθει στην αίθουσα όποτε θελήσει. 

πηγή: athinorama.gr