Το, ούτως ή άλλως πολύμορφο, καλλιτεχνικό τοπίο της σεζόν συμπληρώνεται από το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Μπάντμιντον, το οποίο φέρνει στη σκηνή από τη Μαρινέλλα και τους Άγαμους Θύτες μέχρι την Όπερα του Θεάτρου Στανισλάβσκι και αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού.
Η αλλοπρόσαλλη σύγχρονη πραγματικότητα όπως φαίνεται προσφέρεται για δημιουργία και ελπίζουμε ότι, θα δούμε δυνατές αναγνώσεις της τόσο στο θέατρο, όσο στη μουσική και το χορό. Ποια είναι τα σχήματα και οι παραστάσεις που ετοιμάζονται να κάνουν στάση στο Γουδί; 

Αμέσως μετά τους Fuerza Bruta (το «Look up» θα παίζεται έως 7/10) τη σκυτάλη παίρνουν τα μπαλέτα του Γιούρι Νικολάεβιτς Γκριγκορόβιτς (11-15/10). Το συγκρότημα του μεγάλου Ρώσου χορογράφου επιστρέφει, αυτή τη φορά με την «Ωραία κοιμωμένη» σε μια υπερπαραγωγή με 100 συντελεστές. Το Νοέμβρη κάνει ποδαρικό το Ballet Flamenco de Anadalucia (3, 4/11), το πρόγραμμα συνεχίζει με τη σειρά συναυλιών «Τα Θέματα της Ελληνικής Μουσικής και του Ελληνικού Τραγουδιού», που επιμελείται ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός (9/11), τις επιτυχημένες μουσικοθεατρικές παραστάσεις «17:37 Πειραιάς – La Boca» της Πέμης Ζούνη (11/11) και «Αναζητώντας τον Αττίκ» (19, 26/11, 3, 10, 17/12) του Λάμπρου Λιάβα και της Σοφίας Σπυράτου, καθώς και με την παράσταση του Κρατικού Μουσικού Θεάτρου της Μόσχας Stanislavsky & Nemirovich-Danchenko (22-24/11) το οποίο επιστρέφει στο Μπάντμιντον για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Giuseppe Verdi με την όπερα «La Traviata».

Οι γιορτές θα μας βρουν με ένα θέαμα για όλη την οικογένεια από το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας (26/12-6/1) και τον Ιανουάριο, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει με τους ξεκαρδιστικούς Vocapeople (11-13/1), με τα Μεγάλα αστέρια του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού (19, 20/1), με τη μουσικοσατυρική υπερπαραγωγή «Άγαμοι Θύται …στο Γουδί» (από 23/1) και το υπερθέαμα για παιδιά «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων» της Σοφίας Σπυράτου (από 26/1).

Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος έχουν προς το παρόν λιγότερες προγραμματισμένες παραγωγές. Μετά τον περυσινό «Θείο Βάνια», αναμένουμε το Θέατρο Ε. Vakhtangov της Μόσχας να παρουσιάσει την «Μασκαράτα» του Μιχαήλ Λέρμοντοφ (22-24/2 ). Ο  Άγγελος Πυριόχος θα μας συστήσει την «κυρία Επιθεώρηση» μέσα από μια μουσικοθεατρική παραγωγή με τριάντα ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές (από 20/3) σε σκηνοθεσία και τις χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού ενώ ένα ακόμα μεγάλο θεατρικό project, μέσα στο 2013, αναμένετε να  είναι το μιούζικαλ για τη ζωή της Σοφίας Βέμπο με πρωταγωνίστρια, μια άλλη, μεγάλη κυρία του ελληνικού πενταγράμμου, τη Μαρινέλλα, σε σκηνοθεσία του εμπειρότατου Σταμάτη Φασουλή.

πηγή: athinorama.gr 

TAGS