Το διεθνές φεστιβάλ σινεμά στην Αθήνα «Νύχτες Πρεμιέρας» έχει και φέτος προσελκύσει το μεγάλο ενδιαφέρον του σινεφίλ αθηναϊκού κοινού. Για να καλυφτεί με καλύτερο τρόπο η ζήτηση των εισιτηρίων, η οποία είναι μεγάλη, οι διοργανωτές του φεστιβάλ προχωρούν σε μια νέα οδηγία προς όσους έχουν μηδενικά εισιτήρια.  
Συγκεκριμένα, από την αρχή του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE έχει παρουσιαστεί ένα δυσάρεστο φαινόμενο με τις sold out προβολές:   

Ενώ έχουν διανεμηθεί όλα τα εισιτήρια για κάποιες προβολές, την τελευταία στιγμή ένα μεγάλος αριθμός θεατών που έχει εκδώσει μηδενικά εισιτήρια αποφασίζει, για οποιονδήποτε λόγο, να μην έρθει στην προβολή με αποτέλεσμα να υπάρχουν τελικά πολλές κενές θέσεις σε προβολές για τις οποίες πολύς κόσμος δεν έχει καταφέρει να προμηθευτεί εισιτήρια.   

Ένα τέτοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε π.χ. στην προβολή της ταινίας «Μπόμπ Μάρλει», η οποία ενώ ήταν sold out παρουσίασε περισσότερες από 40 (!!) κενές θέσεις. Γι' αυτό το λόγο, το φεστιβάλ θα τηρήσει αυστηρά αυτό που αναγράφεται στο πίσω μέρος των δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων και όλων των προσκλήσεων, ό,τι δηλαδή «η θέση την οποία σας εξασφαλίζει το εισιτήριο μηδενικής αξίας θα είναι κρατημένη μέχρι και δέκα (10) λεπτά πριν την έναρξη κάθε προβολής. Μετά το χρονικό αυτό περιθώριο, η κράτηση ακυρώνεται αυτομάτως».   

Επίσης παρακαλούνται όσοι θεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν μια ταινία η οποία εμφανίζεται στο σύστημα του εκάστοτε κινηματογράφου ως sold out (χωρίς δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων λόγω πληρότητας) να προσέρχονται στις αίθουσες και να περιμένουν διότι αυτές οι θέσεις των μηδενικών εισιτηρίων που θα ακυρώνονται, θα δίνονται αμέσως στους θεατές.