Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Jo Nesbo «Ο Χιονάνθρωπος». Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα την οποία θα μεταφέρει στον κινηματογράφο ο Μάρτιν Σκορσέζε. 
Ο Jo Nesbo είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικού στη Νορβηγία και θεωρείται σήμερα ο βασιλιάς της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως. Βραβευμένος με τα πιο έγκυρα βραβεία και με μοναδικά ρεκόρ πωλήσεων:

Τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ στη Μ. Βρετανία έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 717.000 αντίτυπα μέσα στο 2011, που σημαίνει ότι ένα βιβλίο του πουλιέται ανά 27 δευτερόλεπτα. Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, ο Χάρι Χόλε, βλέπει τα βιβλία του να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες και να μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη.

Στον Χιονάνθρωπο, το τέταρτο βιβλίο της σειράς με πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε, ένα αγοράκι ξυπνά και αναζητά τη μητέρα του. Όμως στο σπίτι δεν είναι κανείς και στον κήπο τους ανακαλύπτει έναν χιονάνθρωπο με το αγαπημένο φουλάρι της μητέρας του τυλιγμένο στον λαιμό του. Καθώς ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του ξεκινούν την έρευνά τους, ανακαλύπτουν έναν ανησυχητικό αριθμό γυναικών που έχουν χαθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Όταν διαπιστώνουν την εξαφάνιση και άλλης μιας γυναίκας, οι χειρότερες υποψίες του Χάρι Χόλε επιβεβαιώνονται: για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν σίριαλ κίλερ που παίζει στην έδρα του. 

Το βιβλίο έχει αποσπάσει πολλά βραβεία στη Νορβηγία (Booksellers’ Prize 2007, Book Club Prize 2007). Ο Nesbo αποδεικνύει και σε αυτό το βιβλίο τη δεξιοτεχνία του να μετατρέπει καθημερινές σκηνές σε δυσοίωνες καταστάσεις που αποπνέουν τρόμο. Οι αναγνώστες που θα διαβάσουν το βιβλίο θα ζήσουν μια πολύ έντονη λογοτεχνική εμπειρία. 

Ο χιονάνθρωπος κυκλοφορεί και σε e-book (e-pub). Θα το βρείτε επίσης και στο iBookstore της Apple.