Την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, η θεατρική ομάδα «Αναγέννησις» Ακράτας παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Αυλή των Θαυμάτων» στο θέατρο Πέτρας.
Πρόκειται για την πρόσφατη συνεργασία του σκηνοθέτη Κώστα Ν. Φαρμασώνη με μια Θεατρική Ομάδα με βαριά κληρονομιά. Η Ομάδα είναι η «Αναγέννηση» Ακράτας, που ιδρύθηκε πριν από… 120 χρόνια, για να ανεβάσει τη θρυλική «Γκόλφω» του ντόπιου συγγραφέα Περεσιάδη.   

«Η Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1957 από το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν.   

Μέσα σε μια «κυκλική»  Αυλή, που αντιστοιχεί στο αλώνι της Γκόλφως, αλλά και στην κυκλική σκηνή των αρχαίων μας θεάτρων, παίζεται η ζωή των λαϊκών, καθημερινών ανθρώπων της Ελλάδας, που αναζητούν το βηματισμό τους μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ερήμην τους.Το αίτημα για ένα δωμάτιο που θα στεγάσει την ψευδαίσθηση της ελπίδας, για ένα μεροκάματο που θα παρηγορήσει την αξιοπρέπεια, οδηγεί στον οραματισμό αλλοδαπών παραδείσων.

Οι τοίχοι της Αυλής είναι διάφανοι κι εμεις βλέπουμε το φαντασιακό σύμπαν του προικισμένου Νεοέλληνα να εξωκείλει σε εξωπραγματικό παραλήρημα μπροστά στα τραγελαφικά κοινωνικοπολιτικά δεδομένα που βιώνει. Και αυτό το παραλήρημα χαρίζει στην παράσταση τις αναγκαίες εύθυμες νότες της. 

πηγή: monopoli.gr