Περισσότερα από σαράντα χαρακτηριστικά έργα του πρωτοπόρου Κερκυραίου χαράκτη Μάρκου Ζαβιτζιάνου (1884-1923), μαζί και αυτά που έφτιαξε για τη νουβέλα «Η τιμή και το χρήμα» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη το 1914, παρουσιάζονται στην έκθεση έργων του καλλιτέχνη που πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (Αμερικής 13), στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Χαρακτικής.
Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 2 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Νοεμβρίου, γίνεται 90 χρόνια μετά την πρώτη ατομική έκθεση έργων του καλλιτέχνη στην Αθήνα (1922) και 41 χρόνια μετά την αναδρομική έκθεση έργων του στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας με πρωτοβουλία της αείμνηστης Ειρήνης Δενδρινού (1971).

Το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (ΜΙΕΤ) παρουσιάζει, συγχρόνως, ειδική έκδοση με τον τίτλο «Μάρκος Ζαβιτζιάνος, Εργα και κείμενα», με πρόλογο του Διονύση Καψάλη.

Η έκδοση κυκλοφόρησε από το Ιδρυμα τον περασμένο Σεπτέμβριο και συμπεριλαμβάνει σχετικά κείμενα του Κωστή Παλαμά, του Ζαχαρία Παπαντωνίου, του Μαρίνου Καλλιγά, του Τώνη Σπητέρη, του Νικόλαου Βεντούρα και του Κώστα Δαφνή, στα οποία παρέχονται και πληροφορίες για τη συμμετοχή του καλλιτέχνη στα φιλολογικά και κοινωνικά δρώμενα και στην ίδρυση του Σοσιαλιστικού Ομίλου Κέρκυρας το 1911, μαζί με τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη.

Περιλαμβάνει, επίσης, κείμενα που ο Μάρκος Ζαβιτζιάνος δημοσίευσε στο αθηναϊκό περιοδικό «Νουμάς» το 1907 («Στους αριστοκράτες»), το 1908 («Στους ιμπεριαλίστες») και το 1909 («Ανθρώπινες αντίληψες»).

Στα έργα του καλλιτέχνη και στο σχετικό έντυπο και αρχειακό υλικό που παρουσιάζονται στην έκθεση και προέρχονται από τις συλλογές του Ανδρέα Δεληβορριά και της Alpha Bank, συμπεριλαμβάνονται αυτά που δημοσιεύτηκαν στην «Κερκυραϊκή Ανθολογία» (1915-1916) και στα βιβλία με τα έργα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Η τιμή και το χρήμα» (1914) «Κορφιάτικες ιστορίες» (Εκδόσεις Κείμενα, 1978) και «Το βιό της κυράς Κερκύρας» (Εκδόσεις Κείμενα, 1982).

Το Φεστιβάλ Χαρακτικής άνοιξε τις πύλες του στις 28 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί στον κεντρικό του χώρο, στο Μέγαρο Εϋνάρδου, έργα 43 μελών της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών. Παράλληλα πραγματοποιούνται πολλές άλλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, σε άλλους χώρους.