Φαντάζει ιδανική η Μάρω Κοντού για το ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ στη σατιρική κωμωδία του Ντάριο Φο, την οποία ανεβάζει ο Γιώργος Καραμίχος στο Αγγέλων Βήμα. Λίγο προτού τη δούμε ξανά επί σκηνής, ας θυμηθούμε δυο-τρία πράγματα για την πιο σικάτη κυρία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.   
Ένα αξέχαστο μονοπλάνο με τον Χορν
«Πες μου μια λέξη, αυτή τη μόνη λέξη», τραγουδά χορεύοντας σφιχταγκαλιασμένη με τον Δημήτρη Χορν το ερωτικό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, σε ένα υπέροχο μονοπλάνο περίπου τριών λεπτών από τη βραβευμένη ταινία «Αλίμονο στους νέους» (1961) του Αλέκου Σακελλάριου.   

61 ταινίες και 92 παραστάσεις, 53 χρόνια ηθοποιός και 10 χρόνια πολιτικός 
«Η γυνή να φοβήται τον άνδρα», «Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη», «Οικογένεια Χωραφά», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Τα Κίτρινα Γάντια» είναι ορισμένες από τις ταινίες με τις οποίες την έχουμε ταυτίσει. Εκτός όμως από πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου για 53 χρόνια (!), η Μάρω Κοντού έχει διατελέσει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.   

Οι άντρες της ζωής της
Έτρεμαν και κόμπλαραν οι άντρες στο διάβα της, αλλά εκείνη δεν έδωσε ποτέ αφορμή για σκάνδαλα. Υπήρξε παντρεμένη για χρόνια με τον διευθυντή φωτογραφίας της Φίνος Φιλμς Αριστείδη Καρύδη-Φουκς, έστω κι αν εμείς την έχουμε συνηθίσει ως κινηματογραφικό ζευγάρι με τους συμπρωταγωνιστές της Αλέκο Αλεξανδράκη, Ντίνο Ηλιόπουλο, Κώστα Βουτσά και Λάμπρο («Λαμπρούκος» κατ’ εκείνη) Κωνσταντάρα.   

Αντωνάκης + Ελενίτσα = love forever
Άφησε εποχή το ντουέτο της με τον Γιώργο Κωνσταντίνου ως ζεύγος Κοκοβίκου στην ταινία «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» (1965) του Γιώργου Τζαβέλλα. Φέτος τον χειμώνα θα τους δούμε ξανά μαζί ως αφηγητές και υπόδειγμα γαμήλιας συμβίωσης (!) στην ταινία «Αν…» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.   

Και τώρα… βασίλισσα Ελισάβετ! 
Στην αντιεξουσιαστική σάτιρα του Ντάριο Φο «Ελισάβετ - γυναίκα από σύμπτωση» θα υποδύεται τη ροκ, υπερώριμη παρθένα βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας, η οποία, αγνοώντας τη λαϊκή επανάσταση που έχει ξεσπάσει στη χώρα της, ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα ξανακερδίσει την καρδιά του μεγάλου της έρωτα, του κόμη του Έσεξ. Μαζί της, συμπρωταγωνιστούν οι Μαρία Αντουλινάκη, Δημήτρης Λιόλιος, Βασίλης Ξενικάκης, Γιώργος Παράσχος και Δημήτρης Καμπόλης (Αγγέλων Βήμα, από 6/10).

πηγή: athinorama