Το θεατρικό «Desire Caught By the Tail» που έγραψε το 1941 θα παρουσιαστεί στο Guggenheim της Νέας Υόρκης.
Ο Πάμπλο Πικάσο θεατρικός συγγραφέας; Κι όμως, έχει γράψει δύο έργα και το ένα εξ αυτών θα ανέβει, ως ανάγνωσμα για την ακρίβεια, στο Guggenheim της Νέας Υόρκης. Το έργο θα συμπέσει με μια έκθεση των ασπρόμαυρων έργων του. Ο Πικάσο έγραψε το θεατρικό το 1941, κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης ασθένειάς του. Έχει τίτλο «Desire Caught By the Tail» και είναι ένα σουρεαλιστικό κείμενο, μια φάρσα με αναφορές στον Σάμιουελ Μπέκετ και φράσεις όπως «οι σκιές πέντε μαϊμούδων που χορεύουν, τρώγοντας καρότα».

Οι ειδικοί πάντως περιγράφουν το έργο με τις έξι πράξεις ως μια καταγραφή της καθημερινότητας στο Παρίσι του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Την παράσταση, που θα ανέβει 8 και 15 Οκτωβρίου, θα σκηνοθετήσει η Αν Μπόγκαρτ, ενώ το καστ περιλαμβάνει τον θεατρικό συγγραφέα Τζον Γκουάρε, την εγγονή του ζωγράφου Νταϊάνα Πικάσο και τον διευθυντή του Guggenheim Ρίτσαρντ Άρμστρονγκ.

Η πρεμιέρα του έργου είχε γίνει τον Μάρτιο του 1944, με την Σιμόν Μποβουάρ, τον Ζαν Πολ Σαρτρ, την Βαλεντίν Ουγκό και τον ίδιο τον Πικάσο να ερμηνεύουν. Τη σκηνοθεσία μάλιστα υπέγραφε ο Αλμπέρ Καμί. Το 1894 είχε ξαναπαρουσιαστεί στο Guggenheim, με τον εικαστικό Ντέιβιντ Χόκνεϊ και τη γλύπτρια Λουίζ Μπουρζουά.

πηγή: tospirto.net