Για δεύτερη χρονιά, ο θίασος Κανιγκούντα παρουσιάζει την παράσταση «Μεσοπόλεμος», στην Οικία Κατακουζηνού, στην Πλατεία Συντάγματος.

Την περασμένη άνοιξη Μικρασιάτες πρόσφυγες “εγκαταστάθηκαν” στο σαλόνι της Οικίας Κατακουζηνού , ευρωπαϊστές “κονταροχτυπήθηκαν” με ευρωσκεπτικιστές, δημόσιοι υπάλληλοι μας έδειξαν τα τρύπια τους σακάκια, ζητιάνοι μας μίλησαν για τις μεθόδους της δουλειάς τους, μοιραίες γυναίκες εξομολογήθηκαν την πείνα τους.

Είδαμε ανθρώπους να χάνουν τον εαυτό τους και να τον ξαναβρίσκουν μέσα σε πίνακες του Magritte και φωτογραφίες του Man Ray, ερωτευμένους να “παλεύουν” ν'αγκαλιαστούν υπό τον ήχο φασιστικών διακηρύξεων, επίδοξους αυτόχειρες να κοιτούν προς τη Βουλή των Ελλήνων, έναν μυστηριώδη ποδηλάτη να περιφέρεται στην πολιορκημένη πόλη.

Πολλές “θνητές” ιστορίες ξέφυγαν για λίγο από το στρόβιλο της Ιστορίας και ζωντάνεψαν στην παράσταση “Μεσοπόλεμος”, μέσα από κείμενα των Σεφέρη, Θεοτοκά, Μυριβήλη, Βάρναλη, Ουράνη, Πολυδούρη, Πολίτη, Καρυωτάκη, Κόντογλου, Εμπειρίκου και πολλών άλλων. Ήχοι και εικόνες πήραν φόρα απ'το 1922 και συνάντησαν το 2012.

Ο Θίασος Κανιγκούντα, μετά την παρουσίαση της παράστασης “Πόλη-κράτος” στο Theatre de la Ville στο Παρίσι, επιστρέφει στην Πλατεία Συντάγματος και στην Οικία Κατακουζηνού. Μας καλεί να ξαναζήσουμε (σ)το Μεσοπόλεμο και ίσως ν'αναρωτηθούμε : τι έρχεται μετά;

Παραστάσεις: 21 Οκτωβρίου - 25 Νοεμβρίου