200.000 θεατές, 150 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, με τις περισσότερες εξ αυτών «sold out». Χρειάζονται περισσότερα για να επαναληφθεί μια παράσταση; «Ο παππούς έχει πίεση» πάντως, της Δήμητρας Παπαδοπούλου ανεβαίνει και φέτος στο θέατρο ΗΒΗ, από τις 17 Οκτωβρίου με έναν απολαυστικό Κώστα Βουτσά στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σύμφωνα με την υπόθεση: ο παππούς, οι τρεις εξωφρενικές εγγονές του, ένας αστυνομικός και ένας αναρχικός συναντιούνται και έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό, στην Ελλάδα του 2012. Η πρώτη εγγονή είναι μια συντηρητική, φοβισμένη γυναίκα που κάνει την επανάστασή της ανακαλύπτοντας ότι δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, μόνο χυδαίες συμπεριφορές.

Η δεύτερη είναι μια αναρχική φιγούρα, που βρίσκει την αγάπη στην αγκαλιά ενός αστυνομικού, ενώ η τρίτη είναι μια πειθαρχημένη καριερίστα, παντρεμένη με έναν αναρχικό και ζει με την εμμονή του να κάνει παιδί. Μέντορας της οικογένειας είναι ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd, έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”.

Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος. Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα.

Πρωταγωνιστούν: Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου Κώστας Αποστολάκης, Θωμαίς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου, Πέτρος Λαγούτης.
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου

Info: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη: 21:00, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 18:15 και 21:15,
Κυριακή: 20:00. Εισιτήρια: 20 Ε,  17 Ε και 15  Ε. ΗΒΗ (Σαρρή 27, Ψυρρή)