Παρά τη βαθιά κρίση που πλήττει τον κόσμο του βιβλίου ως αντανάκλαση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, 21 εκδότες μας θα συμμετάσχουν στο Εθνικό Περίπτερο στην 64η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης.

Το μεγαλύτερο παγκόσμιο ραντεβού για τους επαγγελματίες του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί 10 με 14 Οκτωβρίου, ενώ τιμώμενη χώρα φέτος θα είναι η Νέα Ζηλανδία.

Μισό σε έκταση, ίδια αισθητική γραμμή

Το Εθνικό Περίπτερο, μισό σε έκταση σε σχέση με πέρυσι για προφανείς λόγους οικονομίας (96 τ.μ.), βρίσκεται στον ίδιο χώρο με πέρυσι και έχει δώσει έμφαση στο πρακτικό σκέλος προκειμένου να διευκολύνει τα επαγγελματικά ραντεβού των εκδοτών ενώ κρατήθηκε η ίδια δυναμική αισθητική γραμμή.

Στο χώρο του Περιπτέρου θα παρουσιάζονται α)έκθεση μεταφρασμένων βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων των τελευταίων ετών, ώστε να αναδείξουμε τη δυναμική του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό και β)έκθεση ελληνικών βιβλίων που βραβεύτηκαν το 2011 - τα βραβεία της χρονιάς αποτελούν μια πάγια ερώτηση των ξένων εκδοτών.

Οι συμμετοχές

Οι 21 εκδότες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: ’γρα, Εστία, Καστανιώτης, Λιβάνης, Πατάκης και Ανάπλους, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), Ιανός, Ίων, Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου], Καλέντης, Καρυδάκη, Κοντύλι, Κύβος, Μελάνι, Μεταίχμιο, Νεφέλη, Παπαδόπουλος, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), Το Θείον Φως, Φαραί.

Θα συμμετάσχουν, επίσης, το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (παράρτημα Βερολίνου) και ο ΕΟΤ (γραφείο Φραγκφούρτης). Στη ΔΕΒ Φρανκφούρτης συμμετέχουν φέτος ανεξάρτητα με δικό τους περίπτερο άλλοι δύο Έλληνες εκδότες, οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία και οι εκδόσεις Εν Πλω.

Πηγή: naftemporiki.gr