Ζωή, αποκτά ξανά, σιγά - σιγά, η πλατεία της Δεξαμενής στον Πύργο, μια περιοχή που για χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένη και δεν θύμιζε σε τίποτα τη δεκαετία του ’80 όπου έσφυζε από γέλια και παιχνίδια μικρών παιδιών.
Το κτίριο της Δεξαμενής (του υδραγωγείου απ’ όπου υδροδοτούνταν η πόλη του Πύργου στο παρελθόν), ύστερα από πρωτοβουλία που ανέλαβαν σε συνεργασία με το Δήμο, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δεξαμενή», «αναστήθηκε» από τις στάχτες του.

Με τη βοήθεια των μελών του, πολιτών της περιοχής και του δήμου, ο χώρος του κτιρίου καθαρίστηκε και ανακαινίστηκε και πλέον φιλοξενούνται σε αυτόν, δράσεις πολιτισμού. Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να στεγαστούν και οι δράσεις του 1ου και του 2ου ΚΑΠΗ Πύργου, οι οποίες φιλοξενούνταν σε ενοικιαζόμενα κτίρια, διατηρώντας έτσι στα ταμεία του δήμου ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από τα ενοίκια.

Ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος μίλησε για την αξιοποίηση του κτιρίου της Δεξαμενής τονίζοντας ότι πλέον οι πολίτες απέκτησαν ακόμα έναν χώρο πολιτισμού για την φιλοξενία των δραστηριοτήτων τους. «Για το Δήμο Πύργου η αξιοποίηση του κτιρίου της Δεξαμενής αποτελούσε στόχο.

Ήταν ένας ιδιαίτερα υποβαθμισμένος χώρος για πολλά χρόνια και πλέον στόχος μας είναι να αναδειχθεί σαν ένας πολιτιστικός πόλος, για ολόκληρη τη γειτονιά και την ευρύτερη περιοχή. Σε συνεργασία με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Δεξαμενή» προχωρήσαμε στην ανακαίνιση του χώρου, τόσο με την εθελοντική συνεργασία των μελών του συλλόγου όσο και πολλών άλλων πολιτών και ήδη αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται εκδηλώσεις πολιτισμού και δημιουργίας» είπε και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα στον ίδιο χώρο θα στεγαστούν επίσης το 1ο και το 2ο ΚΑΠΗ του δήμου αποτελώντας έτσι μια πραγματική κυψέλη δημιουργικής ενασχόλησης και ζεστασιάς για τα μέλη των ΚΑΠΗ. «Πιστεύω ότι ο χώρος αυτός, θα γίνει κυριολεκτικά το δεύτερο σπίτι τους!

Εννοείται ότι προσβλέπουμε επίσης στην συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων, των ΚΑΠΗ, και των πολιτών της περιοχής για την αναζωογόνηση της περιοχής αυτής και την αξιοποίηση του κτιρίου της Δεξαμενής και του δημόσιου χώρου που το περιβάλει. Η κίνηση αυτή εκτός των άλλων αποβλέπει και στην εξοικονόμηση των μισθωμάτων που καταβάλει σήμερα ο δήμος για τη φιλοξενία των ΚΑΠΗ».


Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή/ilialive.gr