Η παράσταση «Ο Μικρός Ήρως», που παρουσιάζεται από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, μεταφέρεται από τη Μονή Λαζαριστών στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο βασισμένο στο κλασικό εβδομαδιαίο ανάγνωσμα που έγραψε ο Στέλιος Ανεμοδουράς, θα παρουσιάζεται στην ΕΜΣ από την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013.


Οι ηρωϊκές περιπέτειες του «Παιδιού- Φάντασμα» Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνας, του Σπίθα και του Διαβολάκου μέσα στη γερμανική κατοχή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης.
 
Η παράσταση «Ο Μικρός Ήρως» δε θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6/01/2013.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η θρυλική παρέα των Μικρών Ηρώων που γαλούχησε και αγαπήθηκε από γενιές και γενιές ζωντανεύει στη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, σε μια πρωτότυπη θεατρική διασκευή. Τρία ηρωϊκά ελληνόπουλα, ο Γιώργος Θαλάσσης, το θρυλικό παιδί-φάντασμα,  η γλυκιά Κατερίνα, ο Διαβολάκος και ο διαρκώς πεινασμένος Σπίθας,  αγωνίζονται, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, για ένα καλύτερο σήμερα κι ένα ακόμη πιο αισιόδοξο αύριο. Μέσα από τις περιπέτειές τους,  μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο ηρώων όπου προτεραιότητα έχουν αξίες όπως η αγάπη για την ελευθερία και την πατρίδα, το μίσος κατά της τυραννίας και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.