Συναυλία με τραγούδια και συνθέσεις από τη Λατινική Αμερική θα παρουσιάσει η ορχήστρα νέων «Underground Youth Orchestra» στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 20.30.

Με την ορχήστρα, στην οποία συμμετέχουν παιδιά από 12 έως 24 ετών, υπό την διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη, θα συμπράξει η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού και θα ακουστούν τραγούδια και συνθέσεις των Χέιτορ Βίλα Λόμπος, Εγκμπέρτο Γκισμόντι, Λουίς Μπόνφα, Άστορ Πιατσόλα, Κάρλος Γαρδέλ κ.α. καθώς και παραδοσιακά λατινοαμερικάνικα τραγούδια.

Η 20μελής Ορχήστρα υποστηρίζεται από πέντε επαγγελματίες μουσικούς (Franc Shestani-Antonela Cefa βιολί, Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου πιάνο, Oswald Amiralis, κοντραμπάσο και Κώστας Ηλιάδης κιθάρα, διεύθυνση, ενορχήστρωση).

Η «Underground Youth Orchestra» ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών, που ήθελαν να βρίσκονται μαζί και να παίζουν μουσική, οι δε πρόβες τους ξεκίνησαν σε ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της ορχήστρας) και τα δύο πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Εφέτος η Ορχήστρα έκανε την πρώτη επίσημη παρουσία της συμμετέχοντας σε δύο Φεστιβάλ, σ’ αυτά της Ανδραβίδας - Κυλλήνης και του Δήμου Λουτρακίου.

Η ορχήστρα περιλαμβάνει έγχορδα (βιολιά, βιόλες, τσέλα, κοντραμπάσο) πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα) κρουστά και πιάνο.

Σκοπός της δε είναι να φέρει τα παιδιά κοντά στα περισσότερα είδη ποιοτικής μουσικής, διευρύνοντας το ρεπερτόριο, καθώς και τις τεχνικές δυνατότητες των μελών της.