Η «Βασίλισσα της ποπ» παρέα με το αγαπημένο «Αφεντικό» της Αμερικής βρέθηκαν στη κορυφή της λίστας με τα κέρδη από τις πωλήσεις εισιτηρίων για την χρονιά που πριν λίγες ημέρες πέρασε.
Πρώτη φιγουράρει η 54χρονη Madonna Louise Veronica Ciccone, κατά κόσμον Madonna, η οποία με τις 88 συναυλίες που πραγματοποίησε την περασμένη χρονιά, κέρδισε συνολικά 296,1 εκατομμύρια δολάρια.

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο θρύλος της ροκ Bruce Springsteen και το συγκρότημά του, με 210,2 εκατομμύρια δολάρια ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε τον ιδρυτή των Pink Floyd, Roger Waters με 186,4 εκατομμύρια δολάρια από την περιοδεία «The Wall».

Η μέση τιμή του εισιτηρίου για τις εμφανίσεις του Bruce Springsteen ήταν 91,95 δολάρια, πολύ κάτω από το μέσο όρο της τιμής των εισιτηρίων της Madonna, που ήταν στα 140,38 δολάρια και του Roger Waters που ήταν 110,96 δολάρια.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως οι παλαίμαχοι της παγκόσμιας μουσικής, ενώ δεν είναι πλέον στην κορυφή των charts παραμένουν ψηλά καθώς διαθέτουν μεγαλύτερα ηλικιακά ακροατήρια που μπορούν να πληρώσουν υψηλότερες τιμές των εισιτηρίων.

Οι Rolling Stones με μέση τιμή εισιτηρίου 529,51 δολάρια και με μόλις πέντε εμφανίσεις το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, κέρδισαν συνολικά 35,5 εκατομμύρια δολάρια - ποσό αρκετά υψηλό για τον αριθμό των εμφανίσεων - και κατέλαβαν την 33η θέση στο σχετικό κατάλογο.

Η Lady Gaga ήταν στην πέμπτη θέση με συνολικές απολαβές 161,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Metallica κέρδισαν 86,1 εκατομμύρια δολάρια σε 30 παραστάσεις.

Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης ο Elton John με 69,9 εκατομμύρια δολάρια και οι Red Hot Chili Peppers, με 57,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο αγαπημένος του νεανικού κοινού Justin Bieber, με 35 εμφανίσεις, απέτυχε να μπει στην εικοσάδα, αφού λαμβάνοντας 40,2 εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στην 23η θέση.
TAGS