«Από σήμερα θα σας μάθω τι μπορεί να κάνει ένας ελεύθερος άνθρωπος». Με αυτά τα λόγια ένας γιατρός, ένας έντιμος άνθρωπος αποφασίζει να αποκαλύψει την απάτη που τροφοδοτεί μια πόλη. Έρχεται αντιμέτωπος με την πολιτική ηγεσία και τη διαφθορά. Υπερασπίζεται την αλήθεια και μάχεται τα οικονομικά συμφέροντα. Το θεατρικό αριστούργημα του Ερρίκου Ίψεν ξετυλίγει την ιστορία μιας αποκάλυψης για την οικολογία, την πολιτική και την κοινωνία.
Παίζουν:

Θωμάς Στόκμαν: Θωμάς Κινδύνης
Πέτερ Στόκμαν: Νίκος Περέλης
Άσλακσεν: Γιάννης Λιακάκος
Χόβσταντ: Παύλος Εμμανουηλίδης
Μπίλλινγκ: Μανώλης Γεραπετρίτης
Μόρτεν Κιλλ: Νικόλαος Λάμπρου
Κατερίνα Στόκμαν: Βλασία Βερβέρη
Πέτρα Στόκμαν: Νάνσυ Κλαμπάτσα    

Από τον σκηνοθέτη:
«Όταν καταρρέει γύρω μας ο κόσμος, οι άνθρωποι του θεάτρου έχουμε χρέος να μιλήσουμε γι' αυτά που ξεθεμελιώνουν τον κοινωνικό ιστό και αποσαθρώνουν την ομοψυχία. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο Λόγο, που δίνει κουράγιο και ελπίδα. Πρέπει να συστρατευθούμε στον κοινό σκοπό: να ξαναστηθούν στα πόδια τους ο πολιτισμός, το ήθος και οι δημοκρατικοί θεσμοί. Ο «Εχθρός του λαού» και ο Ερρίκος Ίψεν μας βοηθούν και φωτίζουν τον προσανατολισμό μας σ’ αυτή την πορεία».
Νίκος Περέλης  

Το έργο λόγω της επικαιρότητάς του αποτέλεσε πρώτη επιλογή για τη φετινή θεατρική περίοδο σε μεγάλα θέατρα της Αμερικής και της Ευρώπης.
 
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 12€ (προπώληση), 10€ (ομαδικό, φοιτητικό)
Διάρκεια: 100’

Από 8 Φεβρουαρίου του 2013
στις ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
 
Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα
2103464002, 2103464903 
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00