Τη Δευτέρα 14  Ιανουαρίου ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14 - Πλάκα) το «Σουέλ» με την Ελένη Καστάνη, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη και σε σκηνοθεσία Χρήστου Παληγιαννόπουλου.
Σουέλ στη ναυτική γλώσσα είναι το βουβό κύμα του ωκεανού. Ο ίδιος ρυθμός κινεί και το εσωτερικό ταξίδι των ηρώων της ιστορίας. Του καπετάνιου Αυγουστή που κυβερνάει το φορτηγό ATHOS και αρνείται να βγει στη σύνταξη γιατί η θάλασσα δεν τον επιστρέφει, δεν έχει θέληση για στεριά, το σουέλ του ‘βαλε μπελά στο μυαλό.

Σουέλ της προσμονής, της πίστης, της λησμονιάς και για τη γυναίκα της Ελευσίνας την Λίτσα Τσίχλη επί 40 χρόνια κομμώτρια  που διοικούσε 200 κεφάλια  και επί 40 χρόνια κρυφή αγαπημένη του Μήτσου Αυγουστή.     

Ο Χρήστος Παληγιαννόπουλος υπογραμμίζει: «Το ΣΟΥΕΛ της Καρυστιάνη μας μιλάει για τον απόλυτο έρωτα, τον χωρίς αναστολές και φραγμούς, που καθαγιάζει τα πάντα στη ζωή της Λίτσας Τσίχλη, κομμώτριας στην Ελευσίνα. Δίνει νόημα στη ζωή της, την εξυψώνει, της δίνει δύναμη.

Η Ιωάννα χρησιμοποιεί μεγεθυντικό φακό, καμιά φορά και μικροσκόπιο, για να αποκαλύψει στα μάτια μας το μέγεθος, το βάρος και το βάθος των πιο απλών, καθημερινών και ασήμαντων πραγμάτων, μόνο και μόνο για να μας ψιθυρίσει ότι αυτά υπάρχουν, ζουν και μας συντροφεύουν άδολα και χωρίς ιδιοτέλεια σε ώρες χαράς αλλά και απόγνωσης ή μοναξιάς.

Ο λόγος της λιτός, καθημερινός και συχνά βαθύτατα ποιητικός.
Με δυο λόγια: Δίνει ήθος στα απλά και συνηθισμένα πράγματα και γεγονότα’ ακόμα και σε μιαν άσπρη κουκιδίτσα πιτυρίδας στο σκούρο πουκάμισο του πατέρα της ηρωίδας.
 
Με την Ελένη ΚαστάνηΣυμμετέχει ο Ηλίας Αδάμ
 
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ: Φρυνίχου 14, Πλάκα
Τηλ.210 3222464-3236732
ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα- Κυριακή 10.00- 13.00 || 17.00- 22.00 
ΒΡΑΔΥΝΕΣ:  ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ   21.15
ΤΙΜΕΣ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  Κανονικό: 15€,  Φοιτητικό- Ομάδες- Νεανικό κάτω των 25 ετών: 10 €.