Μόνο ένα Σπίτι μπορεί να αφηγηθεί τη δική του ιστορία, έτσι όπως πραγματικά συνέβη, χωρίς μισόλογα, χωρίς μισές αλήθειες. Την ιστορία της Ελένης και του Μένιου, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν τους ένωνε ένα πάθος δίχως όρια και με τη ζήλια να κατατρώει τη λογική του Μένιου, οδηγώντας τον στα άκρα.
Αλλά και τη ζωή του Μένιου τριάντα χρόνια μετά, την εποχή που εξακολουθεί να γυρεύει το υποκατάστατο Εκείνης, της Ελένης, το οποίο βρίσκει στο πρόσωπο της νεαρής Ράνιας, μιας γυναίκας ασυμβίβαστης και χωρίς ενδοιασμούς, που δεν αποκαλύπτει εύκολα το παρελθόν της.

Μέσα στους τοίχους αυτού του Σπιτιού είναι που ο Μένιος θα μάθει την αλήθεια για την πραγματική ταυτότητα της Ράνιας, χάνοντας έτσι την άκρατη αυτοπεποίθησή του και συνειδητοποιώντας τις τραγικές συνέπειες των πράξεών του.  

Στην καρδιά της κάθε αφήγησης υπάρχει πάντα ένας κεντρικός ήρωας, και στο βιβλίο του Χρήστου Φασούλα αυτός δεν είναι άλλος από το Σπίτι. Με γλώσσα άμεση και ταυτόχρονα οικεία, ο συγγραφέας δίνει ζωή σε ένα φαινομενικά άψυχο κτίσμα, το οποίο όμως είναι ικανό να μεταφέρει στον αναγνώστη ένα ξεχείλισμα από δυνατές συγκινήσεις, σε μια ιστορία μοιρασμένη ανάμεσα σε δύο εποχές, με συνεχείς ανατροπές και αναπάντεχο τέλος.  

Ο συγγραφέας
Ο Χρήστος Φασούλας γεννήθηκε το 1961 στον Αλμυρό Βόλου και ζει στην Αθήνα απ’ τα δεκάξι του. Δημοσιογράφος από το 1983, συγγραφέας από το 2005. Το «Ένα Σπίτι που θυμάται…» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονοι Ορίζοντες», ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Ο εραστής της Αβύσσου» (2011). Έχει γράψει τα βιβλία: α) δύο μυθιστορήματα για ενήλικες, Ο Έρωτας δεν κάνει για Πιλότος (2005), Με λένε Μοίρα (2007), β) ένα παιδικό Ο Μάγος της Μπάλας (2008) και γ) τέσσερα αθλητικά, στο πλαίσιο της σειράς «Ομάδες που έγραψαν Ιστορία» (2007, 2008).