Ο οίκος που συναντούμε την Αφροδίτη δίνει πληροφορίες για την σφαίρα της ζωής που προσπαθούμε να έχουμε αρμονικές σχέσεις, που αναζητούμε πηγές εισοδήματος, που λειτουργούμε με γοητεία και θα επιδείξουμε τα ταλέντα μας. Αλλά σε αυτό τον οίκο είναι που έχουμε και τη μεγαλύτερη πιθανότητα να επιδείξουμε νωχέλεια, να θεωρήσουμε τις καταστάσεις δεδομένες ή να αφήνουμε την πρωτοβουλία στα χέρια των άλλων.
Οι οίκοι που συνδέονται με την Αφροδίτη είναι ο 2ος και 7ος και σε αυτούς τους οίκους είναι που ισχυροποιείται.  
Στον 1ο οίκο
Χαριτωμένη, φιλική, ασυνήθιστα γοητευτική, αλλά το «εγώ» πάνω απʼ όλα. Αγαπάει τα όμορφα πράγματα, είναι καλλιτεχνική φύση και αναζητάει ένα τακτοποιημένο περιβάλλον με αρμονία. Έχει ευχάριστη ζωή στα πρώτα χρόνια και έλκει την τύχη στα επόμενα. Επιτυγχάνει δουλεύοντας σε προσωπικό επίπεδο με τον κόσμο.    
Στον 2ο οίκο
Εύνοια σε τυχερά παιχνίδια, έλκει χρήματα και κέρδη χωρίς δυσκολία. Γενικά τυχερό άτομο στα οικονομικά. Τα χρήματα συχνά έρχονται από κληρονομιές. Τα πάει καλά σε «θηλυκά» επαγγέλματα όπως κομμωτική, κόσμημα, δώρα, τέχνες κ.λ.π.    
Στον 3ο οίκο
Ευχάριστη παιδική ηλικία, καλές σχέσεις στο περιβάλλον. Φέρνει κέρδη στους γύρω της. Το
μυαλό της τεμπελιάζει γιατί η Αφροδίτη δεν είναι ευτυχισμένη όταν πρέπει να σκεφτεί. Της αρέσει να μετακινείται αλλά όχι πολύ μακριά από την οικογένεια της. Καλλιτεχνική, δημιουργική φύση. Σιχαίνεται τις φασαρίες.    
Στον 4ο οίκο
Αδυναμία στην μητέρα και το σπίτι. Παιδικά χρόνια με τρυφερότητα και αγάπη, ενήλικη ζωή με ευτυχία. Της αρέσουν οι κοινωνικές επαφές, είναι αισιόδοξη και γίνεται πολύ δημοφιλής αν βρίσκεται σε ευνοϊκό ζώδιο. Καταφέρνει να αποκτήσει την οικογένεια που τόσο πολύ θέλει και έχει την καλλιτεχνική φλέβα για κάνει το σπίτι τους βασίλειο.    
Στον 5ο οίκο  
Δημιουργικές ικανότητες. Σχέσεις με αίσιο τέλος, κέρδη από επενδύσεις αν δεν υπάρχει δυσαρμονική όψη. Έχει πολλούς θαυμαστές. Εκφράζεται μέσα από μουσική ή άλλες τέχνες. Προσφέρει πολλά σε έφηβους και νέους και ωφελείται από παιδιά ή τα πνευματικά της παιδιά.  
Στον 6ο οίκο
Πολύ ευνοϊκή θέση για την υγεία, καλή και για την εργασία. Βάζει διπλωματία στην δουλειά της και την κάνει δημοφιλή. Καλή θέση για μεσάζοντες, ατζέντηδες, διακανονιστές, και για οποιοδήποτε δουλειά γίνεται για ή από γυναίκες. Με δυσαρμονική όψη, η επιρρέπεια στην καλή ζωή και τις καταχρήσεις μπορεί να επηρεάσει την υγεία.    
Στον 7ο οίκο
Εδώ η Αφροδίτη είναι πολύ φιλική και δίνει ευτυχισμένες, ισορροπημένες σχέσεις και συνεργασίες. Αν δεν παντρευτεί θα είναι από δική της επιλογή, γιατί ευκαιρίες θα υπάρξουν πολλές. Στον 7ο οίκο η Αφροδίτη τραβάει την αγάπη σαν μαγνήτης.    
Στον 8ο οίκο
Στον οίκο του χρήματος, της περιουσίας, της κληρονομιάς, η Αφροδίτη πλουτίζει από χρήματα άλλων. Συνήθως του-ης συζύγου ή κάποιου συγγενή. Η Αφροδίτη κάνει πιο εύκολο τον δρόμο σε όποιον οίκο κι αν βρίσκεται, αλλά δεν είναι πάντα για καλό. Η αδράνεια είναι χαρακτηριστική σʼ αυτή την θέση.    
Στον 9ο οίκο
Τα μεγάλα ταξίδια φέρνουν απέραντη ευτυχία. Όσο πιο μακριά από τις ρίζες, τόσο πιο καλά για την ενήλικηΑφροδίτη στον 9ο οίκο. Μπορεί ακόμα και να παντρευτεί κάποιον από μια άλλη μακρινή χώρα. Καλή σχέση με τους συγγενείς του συντρόφου.    
Στον 10ο οίκο
Προσεγγίζει τον κόσμο με τις καλύτερες προθέσεις και σε αντάλλαγμα εισπράττει επιτυχία και καταξίωση από το κοινό. Η Αφροδίτη έλκει με μεγάλη δύναμη όπου κι αν βρίσκεται, αλλά κυρίως στον 7ο και τον 10ο οίκο. Στον 7οφέρνει έναν καλό σύντροφο, στον 10ο, πολύ καλές γνωριμίες στον επαγγελματικό ή κοινωνικό κύκλο.    
Στον 11ο οίκο
Είναι ο οίκος των επιδιώξεων και με την Αφροδίτη εδώ, οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από φίλους που προωθούν το συμφέρον της. Αν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις στον χάρτη, η Αφροδίτη είναι επιρρεπής σε καταχρήσεις και δεν επιλέγει φίλους με σωστά κριτήρια.    
Στον 12ο οίκο
Η Αφροδίτη στον 12ο οίκο δεν αποκαλύπτει ποτέ αυτό που νιώθει μέσα της. Μπορεί να έχει μια κρυφή σχέση. Αν είναι σε όψη με τον Ποσειδώνα, μπορεί να είναι ερωτευμένη με κάποιον-α που δεν είναι διαθέσιμος. Καταχρήσεις σε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες είναι πιθανές με την Αφροδίτη εδώ. Αφοσιώνεται σε ένα ιδανικό και αυτό είναι η κινητήρια δύναμή της. Συμβολίζει τον φύλακα άγγελο που καθοδηγεί και προστατεύει ακόμα κι αν η ίδια δεν το γνωρίζει.


Πηγή: stardome.gr