«Τι αλήθεια και τι ψέμα σ’ αυτόν τον κόσμο της αβεβαιότητας; Και ας υποθέσουμε ότι γνωρίζουμε... μπορούμε να το αντέξουμε;» Η μαύρη κωμωδία του Ευγένιου Ιονέσκο, που δεν έχει δει το φως της ελληνικής σκηνής, αλλά αποτελεί ίσως ένα από τα σημαντικότερα και πιο ελκυστικά έργα του. Ο λόγος του συγγραφέα είναι αφοπλιστικός και η σκηνοθεσία εστιάζει στην ανάδειξη του.
Στο Θέατρο «Άβατον»  (Ευπατριδών 3,  Γκάζι), κάθε Κυριακή (για 4 μόνος παραστάσεις, από 3 έως 24 Φεβρουαρίου 2013), παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Αυτό το υπέροχο πορνείο» του Ευγένιου Ιονέσκο – μια προσέγγιση του θεάτρου του παραλόγου μέσα σε λογικά και κωμικά πλαίσια.Ζωή... Θάνατος...Ευτυχία... Μοναξιά...Όνειρο... Πραγματικότητα...Χρόνος...

Η θεματολογία του έργου κινείται στα πλαίσια της ταινίας 8 ½ του Φελλίνι, ενώ έχει σκηνοθετηθεί ακολουθώντας τις dark χροιές του αγαπημένου μου σκηνοθέτη Tim Βurton. Το 50% των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας. 

Πληροφορίες: 

Πρεμιέρα: 3 Φεβρουαρίου 2013  κάθε Κυριακή Χώρος: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι. Ώρα έναρξης: 18.30 Διάρκεια: 70΄Γενική είσοδος: 7 ευρώ (δωρεάν είσοδος για ανέργους, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας)