​Πρεμιέρα έκανε το έργο «Σουέλ» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν με την Ελένη Καστάνη. Το έργο παρουσιάζεται από το ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη σε σκηνοθεσία Χρήστου Παληγιαννόπουλου. Μάλιστα, το βιβλίο έχει κάνει πάνω από 30 εκδόσεις, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και μεταφράστηκε σε αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.
«Σουέλ» στη ναυτική γλώσσα είναι το βουβό κύμα του ωκεανού. Ο ίδιος ρυθμός κινεί και το εσωτερικό ταξίδι των ηρώων της ιστορίας. Του καπετάνιου Αυγουστή που κυβερνάει το φορτηγό ATHOS και αρνείται να βγει στη σύνταξη γιατί η θάλασσα δεν τον επιστρέφει, δεν έχει θέληση για στεριά, το σουέλ του ‘βαλε μπελά στο μυαλό.  

Σουέλ της προσμονής, της πίστης, της λησμονιάς και για τη γυναίκα της Ελευσίνας την Λίτσα Τσίχλη, επί 40 χρόνια κομμώτρια που διοικούσε 200 κεφάλια και επί 40 χρόνια κρυφή αγαπημένη του Μήτσου Αυγουστή. 
 
Τον Ιανουάριο του 2013, η Λίτσα Τσίχλη, ποιος τη χάρη της, από την Ελευσίνα πάει στο Θέατρο Τέχνης. Ακουμπά το πάθος, την τόλμη, την περηφάνια της στην Ελένη Καστάνη, την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Κωνσταντίνο Ζαμάνη και τον Χρήστο Παληγιαννόπουλο που αναπλάθουν για μας, τις ημέρες και τις νύχτες μιας ζωής που κύλησε στην αποβάθρα της αναμονής.  

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
Φρυνίχου 14, Πλάκα
Εισιτήρια: 15€ και 10€

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Διάρκεια 70΄