Έχει καθιερωθεί πλέον κάθε Ιανουάριο να πραγματοποιείται το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα», το οποίο μέσα από ένα εύρος δράσεων στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στη Λάρισα το 2009, κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας του μουσικού Δημήτρη Ακριβούλη και με την συμπαράσταση των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι θέλησαν μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων να ενώσουν τις φωνές ερασιτεχνών και επαγγελματιών διαφόρων χώρων προς ένα κοινό σκοπό: την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και την αύξηση της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, εικαστικές δράσεις και εκθέσεις. Δηλαδή με τη βοήθεια των τεχνών μέσω της δημιουργίας διαφόρων εκδηλώσεων έχουμε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου όσον αφορά την αλληλεγγύη απέναντι στο συνάνθρωπο.

Ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ διατηρείται καθαρά φιλανθρωπικός, χωρίς την διαμεσολάβηση χρηματικών μέσων συναλλαγής.

Το μόνο που ζητείται ευγενικά είναι η συγκέντρωση τροφίμων όπως αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά, λάδι, μαρμελάδα, πελτές, ρύζι, φρυγανιές, όσπρια, κονσέρβες κτλ σε κιβωτούς τοποθετημένες σε ευδιάκριτα σημεία τέλεσης των εκδηλώσεων, προκειμένου να διανεμηθούν μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων, ενοριών και από οποιοδήποτε σύλλογο που έχει άμεση ανάγκη σε συνάνθρωπους που βιώνουν πραγματική ένδεια.

Με μια μεγαλύτερη και πιο συγκροτημένη ομάδα καλλιτεχνών από όλους τους χώρους των Τεχνών, το φετινό 4ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα» θα λάβει χώρα σε διάφορους χώρους της πόλης της Λάρισας από τις 1 Φεβρουαρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2013.

Το φεστιβάλ έχει την στήριξη της Περιφέρειας-Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων  Επιμελητηρίου Λάρισας, Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας.

Oργανωτική επιτροπή: Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας » Ο Άγιος Νικολαος»(6978726353), Δημήτρης Ακριβούλης (6989294123), Δήμητρα Μπαράτση (6987585790), Χρήστος Γενιτσεφτσής (6944742079).

Πηγή: larissanet.gr