Μια ιστορία για την αγάπη, την κακία, την πίστη και την δύναμη της συντροφικότητας. Η παράσταση βασίζεται στο γνωστό λαϊκό παραμύθι «Η Πούλια και ο Αυγερινός», με ήρωες δύο αδέρφια.
Όλα ξεκινούν όταν η μητριά με δόλιο τρόπο, αναγκάζει τα δυο παιδιά να φύγουν κυνηγημένα από το σπίτι και ο μόνος τρόπος για να σωθούν είναι... να έχουν ο ένας τον άλλον! Η φυγή αυτή μετατρέπεται σε περιπέτεια όπου... μια κατάρα, ένα αρνάκι, ένας πρίγκιπας, μια κακιά πεθερά, ένα μπουντρούμι και ένα βαθύ πηγάδι, μπαίνουν ανάμεσά τους.    

Θα καταφέρουν τα δύο αδέρφια να μείνουν ενωμένα ως το τέλος;

Επιλέξαμε την ιστορία «Η Πούλια και ο Αυγερινός», γιατί είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης και πιστεύουμε ότι το μήνυμα της παράστασης είναι μία ισχυρή πρόταση για τα παιδιά, γιατί:

«…όταν είμαστε ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε»

Δύο ηθοποιοί σε ακαριαίες εναλλαγές ρόλων, στοιχεία από την παράδοσή μας καθώς και σύγχρονες αναφορές αναγνωρίσιμες από τα παιδιά, δεμένα με μουσική δημιουργούν ένα περιπετειώδες ταξίδι προς την πραγμάτωση της θέλησης.

Το παραμύθι διασκευάσθηκε από την ομάδα -ανά2αναδύω- και γράφτηκε γι’ αυτό πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, τα οποία οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά.

Για παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών και για ενήλικες.
Διάρκεια: 50 λεπτά.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 17:00
Εισιτήρια: 8 € (γενική είσοδος), 5 € (φοιτητικό, ΑμΕΑ, Κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων ΑΣΠΕ)

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα, T. 2106453330