Ο Θανάσης Καστανιώτης, όλοι οι άνθρωποι του εκδοτικού οίκου, η οικογένεια του θεάτρου και της λογοτεχνίας, αποχαιρετήσαμε στο Κοιμητήριο Παπάγου τον σπουδαίο Έλληνα συγγραφέα, με πόνο και συγκίνηση. Αισθανόμαστε ευγνώμονες απέναντί του και του εκφράζουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τις μέρες που περάσαμε μαζί, για τις μικρές και μεγάλες χαρές που μας έδωσε, για τα σημαντικά βιβλία που μας εμπιστεύτηκε.

Όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε καλά και μοιραστήκαμε τις αγωνίες του και τον προβληματισμό του, όσοι διαβάσαμε πρώτοι τα δακτυλόγραφα των έργων του, είμαστε οφειλέτες του.

Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να συμβιβαστούμε με την απουσία του. Θα μας λείψουν η συντροφιά του, το καυστικό του χιούμορ, οι ευφυείς του ατάκες, η οξυδερκής κριτική σκέψη του. Γι’ αυτό πάντα θα τον θυμόμαστε και θα τον μνημονεύουμε ως έναν διανοούμενο ταγμένο στην υψηλή τέχνη του λόγου, ως δάσκαλο που μας μετέδωσε την αξιοπρέπεια και τον βαθύ ανθρωπισμό και ως φίλο που μας υπέδειξε ότι η έξοδος από τη σκληρή πραγματικότητα είναι πάντα εφικτή είτε με την ανατροπή της είτε με τη σουρεαλιστική της διάσπαση «εις τα εξ ων συνετέθη». 

Του ευχόμαστε «καλό ταξίδι» και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Στο τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Μάτεσι συμμετείχε ο πνευματικός κόσμος της χώρας, επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής: Νικήτας Τσακίρογλου, Χρυσούλα Διαβάτη, Μίμης Ανδρουλάκης, Ευγενία Φακίνου, Μιχάλης Φακίνου, Ζυράννα Ζατέλη, Σπύρος Ευαγγελάτος, Ισμήνη Καπάνταη, Χρήστος Χωμενίδης, Κώστας Μουρσελάς, Μάριος Ποντίκας, Νίκος Σηφουνάκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Θανάσης Νιάρχος, Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Χουλιάρας, Γρηγόρης Ψαριανός, Ελένη Πριοβόλου, Σοφία Μαντουβάλου, Εύα Καραϊτίδη, Μπέσση Λιβανού, Φώτης Σπύρου κ.ά.