Η ΛΥΚΟΦΩΣ του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή του σπουδαίου μυθιστορήματος του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο «ΜΕΤΑΞΙ» από 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή.
Η σπάνια και αξέχαστη ιστορία του Ερβέ Ζονκούρ, που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες, στην πρώτη μεταφορά της στο θέατρο κρατάει ανέπαφη όλη την παραμυθένια γοητεία, τη λιτή αφήγηση και την τρυφερή σκιαγράφιση των ηρώων της. 

Μια απίθανη περιπλάνηση στα βάθη της Ασίας, ένας έρωτας στα όρια του ονείρου, ένας ύμνος στην ακατανίκητη έλξη και την ηδονή, μια ιστορία που δεν μπορεί παρά να μείνει αξέχαστη, καθώς η ομορφιά και το θαύμα της ζωής υπερβαίνουν την αλήθεια και το ψέμα. 

Ενα ταξίδι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τη Γαλλία στην άλλη άκρη του κόσμου. Μια σύζυγος που περιμένει υπομονετικά. Ενας ταξιδευτής που λατρεύει τη σύζυγό του αλλά μαγεύεται για πάντα από μια κοπέλα στα βάθη της Ασίας που του γράφει: «Γύρισε πίσω, αλλιώς θα πεθάνω». 

Μια ιστορία μεταξιού και συναισθημάτων σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη με πρωταγωνιστές τους Μαρίνα Καλογήρου, Μάνια Παπαδημητρίου, Βάλια Παπαχρήστου, Αντώνη Φραγκάκη.

Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Μάνια Παπαδημητρίου, Βάλια Παπαχρήστου, Αντώνης Φραγκάκης
Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος-Λυκόφως

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη