Η πολιτική αλληγορία του Μπέρτολντ Μπρεχτ «ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου ανεβαίνει από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου 2013 στις 20:30 στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση
 
Πώς μπορεί να είναι κανείς καλός όταν γύρω του είναι όλα τόσο ακριβά; Το παραπάνω ερώτημα του Μπρεχτ θα στοιχειώνει για πάντα την ηθική μας και μια ικανότατη και πολυτάλαντη νέα σκηνοθέτης, η Κατερίνα Ευαγγελάτου, αναλαμβάνει να μας το υπενθυμίσει. Στον Καλό άνθρωπο του Σετσουάν (έργο γραμμένο την περίοδο 1926-1941), οι θεοί εντοπίζουν τον μοναδικό καλό άνθρωπο στη Γη: μια πόρνη στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας.

Οι θεοί ανταμείβουν την καλοκάγαθη Σεν Τε με ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό κι εκείνη ανοίγει ένα μικρό καπνοπωλείο. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τους συμπολίτες της που την εκμεταλλεύονται, η Σεν Τε εφευρίσκει ένα alter ego, έναν υποτιθέμενο εξάδελφο, τον μοχθηρό Σουί Τα, παίρνοντας τη μορφή του όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν. Πόσο καιρό, όμως, θα αντέξει να παίζει αυτόν το διπλό ρόλο; 

«Η Σεν Τε πρέπει να παιχτεί από μιαν ηθοποιό πρώτης τάξεως. Μόνο μια ευφάνταστη καλλιτέχνης μπορεί να παίξει έναν καλό άνθρωπο»: η κύρια απαίτηση του Μπρεχτ μοιάζει να εκπληρώνεται στην περίπτωση της εκρηκτικής Στεφανίας Γουλιώτη που ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Συμφοιτήτριες και φίλες από τα χρόνια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, η Στεφανία Γουλιώτη και η Κατερίνα Ευαγγελάτου έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με αξιοσημείωτη επιτυχία. Η Ερωτευμένη νεκρή του Τεοφίλ Γκωτιέ, σε σκηνοθεσία της Ευαγγελάτου (Αμφι-θέατρο, 2007), χάρισε στη Γουλιώτη το σημαντικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για το ρόλο ενός ερωτευμένου... βαμπίρ! 

Παράλληλες εκδηλώσεις: 
Συζήτηση με την Κατερίνα Ευαγγελάτου και τους συντελεστές της παράστασής της την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, 22:30 

Στο πρωτότυπο έργο η μουσική είναι του Paul Dessau. 

Κεντρική Σκηνή. Ώρα έναρξης: 20:30 
Εισιτήρια: 15 - 18 - 28 € | Μειωμ. 10 - 12 - 15 €
  
Εκδοτήρια εισιτηρίων: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ 
Λεωφόρος Συγγρού 107-109. Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00