«Άνθος του Γιαλού» με τους Τάκη Χρυσικάκο και Λουδοβίκο των Ανωγείων

«Άνθος του Γιαλού» με τους Τάκη Χρυσικάκο και Λουδοβίκο των Ανωγείων
Μια ιδιαίτερη συνάντηση δύο πολύ σημαντικών καλλιτεχνών με αφορμή τρία από τα πιο γνωστά διηγήματα του μεγάλου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στη μουσικοθεατρική αυτή παράσταση, αναδεικνύεται ο Παπαδιαμαντικός λόγος μέσα από τη δύναμη της ερμηνείας και τη μαγεία της μουσικής.
Στο χώρο τέχνης & πολιτισμού Λύχνος (Χαλκιδικής 83,  Γκάζι), κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (από 8 Φεβρουαρίου – 31 Μαρτίου 2013), παρουσιάζεται η παράσταση «Άνθος του Γιαλού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη – σε ένα αρμονικό σύνολο λόγου και μουσικής.

Ο Παπαδιαμάντης προσεγγίζεται εδώ με γνώση και σεμνότητα. Ο Τάκης Χρυσικάκος ερμηνεύει τα κείμενα που προσάρμοσε θεατρικά ο Ερρίκος Μπελιές με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μάνιας Παπαδημητρίου και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ερμηνεύει (μεταξύ άλλων δημιουργιών του) και το Μοιρολόγι της Φώκιας, το οποίο μελοποίησε ειδικά για την παράσταση. Ο Τάκης Χρυσικάκος ερμηνεύει τα κείμενα που προσάρμοσε θεατρικά ο Ερρίκος Μπελιές με τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μάνιας Παπαδημητρίου και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ερμηνεύει το Μοιρολόγι της Φώκιας, το οποίο μελοποίησε ειδικά για την παράσταση.

Ταυτότητα της παράστασης
Θεατρική Προσαρμογή: Ερρίκος Μπελιές Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου  Εικαστική Παρέμβαση: Νίκος Πετρόπουλος Παραγωγή: Playroom Παίζει ο Τάκης Χρυσικάκος και ερμηνεύει ζωντανά τραγούδια ο Λουδοβίκος των Ανωγείων Φυσαρμόνικα: Μανώλης Μπαρδάνης 

Πληροφορίες: Πρεμιέρα: 8 Φεβρουαρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή Χώρος: Λύχνος τέχνης & πολιτισμού Ώρα έναρξης: 9.15 μμ (Παρασκευή και Σάββατο) – 8μμ (Κυριακή) Διάρκεια: 120’ Τιμές εισιτηρίων: 15€ (κανονικό), 12€ (φοιτητικό), 10€ (με επίδειξη κάρτας ανεργίας)
 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο