Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο σκηνοθετικό έργο του Δήμου Αβδελιώδη παρουσιάζει τους «Ιχνευτές» του Σοφοκλή το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, στις 21:00.
Το έργο «Ιχνευτές» του Σοφοκλή, είναι το μόνο διασωθέν Σατυρικό Δράμα του ποιητή και αναφέρεται στην κλοπή των ιερών βοδιών του Απόλλωνα από το νεαρό Ερμή και την εφεύρεση του πρώτου έγχορδου, της λύρας.  

Όμως, αυτό που κυρίως διαπραγματεύεται σε αυτό ο Σοφοκλής, ιχνηλατώντας στις ανθρώπινες συμπεριφορές και αντινομίες, είναι ο εξανθρωπισμός του ανθρώπινου ζώου μέσα από το μυητικό και λυτρωτικό χαρακτήρα της μουσικής.  

Η παράσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου για τις Θεατρικές Παραδόσεις της Μεσογείου, το οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Αρχαίου Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ecole des Hautes Etudes στο Παρίσι, τη Βασιλική Ακαδημία Θεάτρου του Λονδίνου και το Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνου, τον Ιούνιο του 2010.  

Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης, ο σύγχρονος και ζωντανός τρόπος παρουσίασης της, επέβαλε την παρουσίασή της και στο κοινό. Θεωρήθηκε από την κριτική ως μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες παραστάσεις Αρχαίου Δράματος που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια.