Η Χίλαρι Μαντέλ συνεχίζει να σαρώνει τα λογοτεχνικά βραβεία, αποσπώντας την ομόθυμη εκτίμηση κριτικών και αναγνωστών για την ανυπέρβλητη γραφή της: ύστερα από το ManBooker και το 2012 Costa Novel Prize, το τελευταίο της μυθιστόρημα Bring Up theBodies (συνέχεια του Γουλφ Χολ, κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Πάπυρος) απέσπασε ακόμη μία κορυφαία διάκριση, το Costa Book of the Year (για το Costa Book of the Year διαγωνίζονται τα βιβλία που είχαν επικρατήσει στις πέντε διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων Costa, στις αρχές Ιανουαρίου).
Είναι η ενδέκατη φορά που τη διάκριση αυτή την αποσπά ένα μυθιστόρημα (έχει απονεμηθεί επίσης πέντε φορές σε βιογραφίες, επτά φορές σε ποιητικά έργα και μία φορά σε παιδικό βιβλίο).

Το βραβείο που συνοδεύεται  από 30.000£ της παραδόθηκε χθες -Τρίτη 29 Ιανουαρίου- βράδυ στη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στο κεντρικό Λονδίνο.

Η Χίλαρι Μαντέλ δήλωσε ότι υπήρξε πριν δυο μέρες ένα άρθρο στον τύπο που ούτε λίγο ή πολύ την καλούσε, αν έπαιρνε κι άλλο βραβείο, να απολογηθεί γιατί τα πολλά βραβεία της λειτουργούν σαν οδοστρωτήρας απέναντι στα νέα ταλέντα. 

«Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα», είπε η Μαντέλ. «Θα συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου και να γράφω βιβλία που θα αξίζουν βραβεία».

Μέχρι σήμερα ο εκδοτικός οίκος HarperCollins έχει πουλήσει 227.000 αντίτυπα από το βιβλίο της Bring Up the Bodies και 70.000 e-book, ενώ τον Μάιο θα κυκλοφορήσει σε paperback με πρώτο τιράζ 100.000 αντίτυπα. To Bring up the Bodies θα κυκλοφορήσει προσεχώς και στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Πάπυρος.

πηγή: tovima.gr