Μπορεί ακόμη η τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Lobster» να βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, όμως, έχει ήδη ξεκινήσει να μαζεύει από τώρα βραβεία. Πρώτη διάκριση στη συλλογή της είναι το ARTE France Cinema Award στο τμήμα CineMart στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ.
Εκεί διαγωνίστηκε απέναντι σε 33 συνολικά σενάρια, κατορθώνοντας να κερδίσει το τρίτο σε σειρά βραβείο και να βάλει 5.000 ευρώ στο κουμπαρά της παραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί για το 
«The Lobster» έχουν ήδη εξασφαλιστεί ιρλανδικά, βρετανικά και ελληνικά κεφάλαια, ενώ η αναζήτηση και άλλων συμπαιχτών-χωρών στην παραγωγή συνεχίζεται… 

Το στόρι της ταινίας μας μεταφέρει σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν το ταίρι τους μέσα σε 45 μέρες κλεισμένοι μέσα στο κτήριο του Ξενοδοχείου. Αν δεν καταφέρουν να βρουν τον σύντροφό τους μεταμορφώνονται σε ζώα που αφήνονται ελεύθερα να ζήσουν στο Δάσος. Ένας από τους ανθρώπους αποφασίζει να το σκάσει από το Ξενοδοχείο επιλέγοντας το δρόμος της ελευθερίας. 

Το πρώτο βραβείο στο τμήμα CineMart του Ρότερνταμ με τίτλο Eurimages Award κέρδισε ο Σουηδός Γιοχάνες Νίχολμ με το «The Giant», ενώ το δεύτερο με τίτλο WorldView New Genres Fund Development Award η Αργεντίνα Λουκρέσια Μαρτέλ Για το «Zama».  

πηγή: athinorama.gr