Μια από εκείνες τις παραστάσεις που απλά επιβάλλεται να δεις, έρχεται τον Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μουσικής.
Πρόκειται για το δραματικό μπαλέτο «Ροντέν» που δημιούργησε ο μέγας Μπορίς Άιφμαν πέρυσι, γιορτάζοντας τα 35α γενέθλια των Μπαλέτων ΄Αιφμαν της Αγίας Πετρούπολης.

Το έργο αφηγείται με αριστουργηματικό τρόπο, δραματική ένταση και ρηξικέλευθη χορογραφία την πασίγνωστη «καταραμένη» σχέση μεταξύ του μυθικού γλύπτη Ογκίστ Ροντέν και της μούσας και ομότεχνής του, Καμίγ Κλοντέλ.

Και πέρα από τα υπέροχα pas des deux –που περιγράφουν την παθιασμένη σχέση μεταξύ του κορυφαίου γλύπτη και της αντισυμβατικής Καμίγ, η οποία τελικώς κλείστηκε αναίτια σε ψυχιατρείο από την οικογένειά της– η παράσταση προσεγγίζει με μαγικό τρόπο την ίδια την γλυπτική δημιουργία, χρησιμοποιώντας είτε τα σώματα των χορευτών πάνω σε σκαλωσιές, είτε αενάως κινούμενα υφάσματα για να στήσει μερικά από τα εμβληματικότερα έργα του Ροντέν, όπως «Το αίωνιο είδωλο του έρωτα», «Οι αστοί του Καλαί» ή «Η εποχή του χαλκού». Η συγκλονιστική χορογραφία του Άιφμαν υπηρετείται από μουσικά θέματα από συνθέσεις του Μορίς Ραβέλ, του Καμίγ Σεν-Σανς και του Ζιλ Μασνέ.

Info

01 Φεβρουαρίου 2013 
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα 

Τηλ.: 2107282333 

Έως 3 Φεβρουαρίου 2013. Ώρα 20:00. αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη». Εισιτήρια, 18, 33, 47 και 65€. Προπώληση από τις 11 Ιανουαρίου.


Πηγή: tospirto.net